Părinţii plătesc analize şi consultaţii pentru înscrierea copiilor la grădiniţă şi la şcoală

0
1006

Cheltuieli în plus pe lângă rechizite, hăinuţe şi încălţări noi la început de an şcolar.

Părinţii trebuie să suporte contravaloarea consultaţiei şi eventualele analize pentru înscrierea copilului la grădiniţă sau la şcoală, întrucât CNAS nu decontează astfel de servicii, a declarat, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu.

Aşa cum sunt plătite consultaţiile şi analizele cerute de primărie pentru căsătorie sau de şcoala de şoferi, tot aşa se întâmplă şi în cazul copiilor cărora le sunt cerute analize sau consultaţii pentru înscrierea la grădiniţă ori la şcoală.

„Spre exemplu, dacă un copil are roşu în gât, iar părinţii vin cu el la medic, nu trebuie să plătească nimic. În schimb, dacă solicită consultaţii pentru înscrierea la grădiniţă, părinţii plătesc”, a adăugat medicul Rodica Tănăsescu. Medicul de familie este cel care stabileşte suma ce trebuie plătită pentru avizul medical.

Alexandra Dobre

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.