Da` ghiozdanul, cât e ghiozdanul?

0
1177

Pe ultima sută de metri părinţii se uită cum să le cumpere copiilor strictul necesar pentru începerea noului an şcolar.

Pe lângă uniformele şcolare, acolo unde se impun, părinţii trebuie să cumpere rechizite. Acest lucru scoate din bugetul unei familii pe puţin 400 de lei.

În librăriile din oraş preţul unui penar variază de la 8 lei la 49 de lei, cele mai scumpe fiind echipate cu creioane de colorat, carioci şi pixuri.

Un caiet mic costă 0,70 de bani, unul mare între 10 şi 13 lei, iar unul cu copertă cartonată de la 4 lei până la 30 de lei. Caietele speciale au preţuri speciale, asta în funcţie de cerinţe.

Raionul cu ghiozdane reprezintul locul unde părintele are de ales, după cum doreşte copilul. Un ghiozdan simplu costă 25 de lei, iar unul cu imprimeuri poate ajunge şi la 60 de lei. Uniformele copiilor costă între 120 şi 150 de lei.

O familie cu mai mulţi copii şi cu venituri medii se vede nevoită să renunţe la multe rechizite sau să le cumpere acestora rechizite şi îmbrăcăminte pe rând.

Alexandra Dobre

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.