Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Începe curățenia de toamnă în Timișoara

- Advertisement -
Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor. În vederea îndeplinirii acestei obligaţii, Primăria Municipiului Timişoara, organizează în luna octombrie 2012, Acţiunea Ecologică de Curăţenie Generală de Toamnă care se va desfăşura în două etape, astfel:

Etapa I: 15 – 21 octombrie 2012, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega;

Etapa II: 22 – 28 octombrie 2012, în cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega.

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele în care locuiesc. De asemenea, rugăm cetăţenii ca resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) să fie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi pentru a facilita colectarea acestora.

În această acţiune nu se colectează deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare, în cantităţi de sub 1 mc,  precum şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populaţie prin punctele de colectare-preluare situate la următoarele adrese:

–          Al. Avram Imbroane, Nr.70;

–          Calea Torontalului, Nr.94;

–          Str. Energiei, Nr.3;

–          Calea Moşniţei, Nr.2.

Programul de funcţionare al punctelor de preluare-colectare de mai sus este zilnic între orele 08.00-20.00, cu excepţia zilei de duminică.

Dacă aveţi deşeuri din amenajări interioare şi din curăţenia pivniţelor şi podurilor în cantităţi mai mari de 1 mc, puteţi solicita pe bază de comandă, containere de la  S.C. RETIM S.A., str. Oituz nr. 3A sau la telefoanele:0256/499537 sau 0256/220064.

Având în vedere că operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A.  a amplasat în municipiul Timişoara 23 de recipiente sub formă de clopot, destinate colectării deşeurilor din sticlă (albă şi/sau colorată), rugăm cetăţenii să depună  aceste deşeuri în containere şi să îndepărteze toate resturile de alimente din sticle şi borcane înainte de a le depune în containere. Aceste containere au fost amplasate în apropierea complexelor comerciale, în parcările complexelor comerciale REAL, precum şi în staţiile mijloacelor de transport în comun cu trafic intens din cartierele oraşului.

Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deşeurilor întră sub incidenţa Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor putând fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei acţiuni ecologice de curăţenie, solicităm sprijinul tuturor cetăţenilor, agenţilor economici şi a instituţiilor publice de a respecta graficele de colectare a deşeurilor în perioada campaniei.

Listele cu programarea zilnică a străzilor pe care se efectuează colectarea deşeurilor, vor fi postate spre consultare de cetăţeni la începutul lunii octombrie pe pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro  şi pagina de internet a operatorului www.retim.ro.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore