Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalTimișoara - oraș ”profitabil”. Prețurile apartamentelor, între cele mai mici scăderi de...

Timișoara – oraș ”profitabil”. Prețurile apartamentelor, între cele mai mici scăderi de la începutul crizei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Prețurile apartamentelor din Sibiu sunt mai scăzute cu 16% față de cele din anul 2008, anul la finalul căruia România a fost atinsă de recesiune, arată un studiu imobiliare.ro. Orașul care a dat noul președinte al României este orașul din România în care prețurile apartamentelor s-au menținut cel mai bine, aspect la care a contribuit și faptul că în orașul de pe Cibin prețurile imobilelor nu au fost niciodată extrem de mari. În anul de vârf 2008, prețul apartamentelor din Sibiu abia dacă depășea 800 de euro pe metru patrat. De asemenea, Sibiul nu abundă în apartamente de lux și nici nu se dezvoltă în domeniul construcțiilor cu apartamente noi.

Într-o situație asemănătoare este și Timișoara, unde apartamentele s-au ieftinit în medie cu 25% în perioada 2008-2014. Spre comparaie, în capitala Banatului, prețurile s-au redus de la peste 1.100 de euro pe metru pătrat, cât se plătea în 2008, la 825 de euro, în prezent.

La polul opus se află Capitala, unde apartamentele s-au ieftinit cu 43,5% în anii de criză. Cea mai ”gravă” situație o regăsim la Râmnicu Vâlcea, unde scăderile au ajuns la 50% și chiar mai mult. Problemele de acolo sunt mult mai mari decât în celelalte orașe. Iar ieftinirea apartamentelor reflectă, printre altele, criza combinatului Oltchim paralizat de tentativa ratată de privatizare, scrie Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Teatrul Naţional Timişoara, reprezentaţie de excepţie la Bucureşti la Festivalul Naţional de Teatru

Actorii Teatrului Naţional din Timişoara pleacă la Bucureşti, acolo unde duminică, de la orele...

VIDEO „Promoție” marca Profi: prețul de la casă, cu 50% mai mare decât cel de la raft

Lanțurile de magazine din Timișoara continuă să înșele clienții după bunul plac. Cei care...

EXCLUSIV! DGA Bucureşti, operaţiune spectaculoasă la Centrul de Transfuzii din Craiova, unde se făcea comerţ cu sânge

Operațiune spectaculoasă a ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție din București, la Centrul Regional...