Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timișoara – oraș ”profitabil”. Prețurile apartamentelor, între cele mai mici scăderi de la începutul crizei

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Prețurile apartamentelor din Sibiu sunt mai scăzute cu 16% față de cele din anul 2008, anul la finalul căruia România a fost atinsă de recesiune, arată un studiu imobiliare.ro. Orașul care a dat noul președinte al României este orașul din România în care prețurile apartamentelor s-au menținut cel mai bine, aspect la care a contribuit și faptul că în orașul de pe Cibin prețurile imobilelor nu au fost niciodată extrem de mari. În anul de vârf 2008, prețul apartamentelor din Sibiu abia dacă depășea 800 de euro pe metru patrat. De asemenea, Sibiul nu abundă în apartamente de lux și nici nu se dezvoltă în domeniul construcțiilor cu apartamente noi.

Într-o situație asemănătoare este și Timișoara, unde apartamentele s-au ieftinit în medie cu 25% în perioada 2008-2014. Spre comparaie, în capitala Banatului, prețurile s-au redus de la peste 1.100 de euro pe metru pătrat, cât se plătea în 2008, la 825 de euro, în prezent.

La polul opus se află Capitala, unde apartamentele s-au ieftinit cu 43,5% în anii de criză. Cea mai ”gravă” situație o regăsim la Râmnicu Vâlcea, unde scăderile au ajuns la 50% și chiar mai mult. Problemele de acolo sunt mult mai mari decât în celelalte orașe. Iar ieftinirea apartamentelor reflectă, printre altele, criza combinatului Oltchim paralizat de tentativa ratată de privatizare, scrie Digi24.ro.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore