Apicultorii români cer sprijinul Ministerului Agriculturii în privinţa taxării excesive, dar şi în ceea ce priveşte importurile necontrolate de material biologic.

„Probleme apicultorilor nu privesc doar Ministerul Agriculturii, ci şi pe cel al Finanţelor sau al Transporturilor. Transportul albinelor în pastoral ne creează probleme deoarece avem mijloace de transport autopropulsate pe care le folosim doar în acest scop doar 3-4 luni pe an şi noi plătim impozit anual. În Europa astfel de mijloace sunt scutite de taxe de acest fel”, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR), Ioan Fetea.

Acesta a afirmat că la nivel naţional sunt doar 400 astfel de mijloace de transport, iar încasările nu sunt atât de ridicate încât să afecteze bugetul. Reprezentantul apicultorilor s-a plâns şi de importurile de material biologic, care afectează rasa românească de albine şi de tratamentele fitosanitare aplicate culturilor agricole.

O.T.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.