Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Parlamentarii își votează astăzi pensiile speciale. Până la 4.000 de lei, în plus, ”de căciulă”!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Comisia pentru Statut a avizat favorabil proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, care modifică în acest sens Statutul deputaţilor şi senatorilor, iar raportul urmează să fie discutat astăzi în plenul Parlamentului.

Propunerea legislativă care prevede modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 – ”Statutul deputaţilor şi senatorilor”, care prevede acordatea de pensii speciale parlamentarilor, avea 255 de semnături ale unor deputaţi şi senatori, însă parlamentarii PNL şi-au retras semnăturile, cu o singură excepție.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii, scrie digi24.ro.

În comisia de Statut s-a introdus un amendament care prevede că parlamentarii care au fost condamnaţi penal nu beneficiază de aceste pensii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității sunt cele mai importante, pentru...

Camera Deputatilor a votat eliminarea pensiilor speciale, dar nu toate!

Camera Deputaților a aprobat, astăzi, proiectul de lege inițiat de Partidul Naţional Liberal (PNL),...