Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentPartidul Ecologist Român cheamă timișorenii la PROTEST împotriva DEFRIȘĂRII ilegale a pădurilor

Partidul Ecologist Român cheamă timișorenii la PROTEST împotriva DEFRIȘĂRII ilegale a pădurilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Mii de oameni vor ieşi în strada să ia atitudine faţă de distrugerea comorii ecologice a românilor. În Timişoara, protestul se va desfăşura în Parcul din Piaţa Dacia, conform autorizaţiei obţinute de către Partidul Ecologist Roman, Filiala Timiş, aprobată de autorităţile locale.

”Deşi au rolul de a monitoriza şi gestiona intervenţiile forestiere, autorităţile române asistă pasive la fenomenul despăduririlor. Mai aranjează situaţia din cifre, ca să nu bată prea tare la ochi, iar în rest fură ca-n codru, cot la cot cu firme precum Schweighofer Holzindustrie. Aşa se explică şi lipsa de reacţie în faţa ilegalităţilor şi jafului pe care le face compania austriacă. Pentru că nu putem fi complici la masacrarea pădurilor din României, noi, Partidul Ecologist Roman, cerem de urgenţă demararea unei anchete penale în cazul firmei Schweighofer Holzindustrie, precum şi tragerea la răspundere a reprezentanţilor instituţiilor care se ocupă de gestionarea pădurilor – Ministerul Mediului şi regiile din subordine: Romsilva, Inspectoratele Teritoriale pentru Regim Silvic și Vânătoare, ICAS, Agenția Naţională pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu. De asemenea, solicităm suspendarea exportului de buştean pe 20 de ani. În felul acesta, nu numai că s-ar reduce exploatările ilegale, dar cel mai probabil că s-ar crea premisele pentru prelucrarea de produse finite. Este ruşinos că România să exporte lemn brut şi, în acelaşi timp, să importe PAL, hârtie sau creioane. Ce-i drept, asta spune multe despre ”minţile luminate” care ne-au condus până acum şi care nu s-au gândit nicio clipă la dezvoltarea ţării, ci doar la propria lor prosperitate” anunță ecologiștii.

În paralel, pentru a repara măcar în parte dezastrul produs în ultimii ani, aceștia mai propun stabilirea unei cote obligatorii de 40%, ca procent de existenţă standard a pădurilor din România, asta în timp ce media europeană este de 30% (în secolul XIX pădurile din România, atingeau un procent de 80%) şi declanşarea unei campanii naţionale de împădurire în vederea atingerii procentului de 40%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața Primăriei Uivar, după ce majoritatea...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...

VIDEO Primarul Robu explica de ce a jignit presa locala. De ce nu vrea sa dea numele jurnalistilor care se „prostitueaza”

Un nou episod al protestului presei timișorene la adresa primarului Timișoarei, Nicolae Robu, s-a...