paduri-defrisate

Mii de oameni vor ieşi în strada să ia atitudine faţă de distrugerea comorii ecologice a românilor. În Timişoara, protestul se va desfăşura în Parcul din Piaţa Dacia, conform autorizaţiei obţinute de către Partidul Ecologist Roman, Filiala Timiş, aprobată de autorităţile locale.

”Deşi au rolul de a monitoriza şi gestiona intervenţiile forestiere, autorităţile române asistă pasive la fenomenul despăduririlor. Mai aranjează situaţia din cifre, ca să nu bată prea tare la ochi, iar în rest fură ca-n codru, cot la cot cu firme precum Schweighofer Holzindustrie. Aşa se explică şi lipsa de reacţie în faţa ilegalităţilor şi jafului pe care le face compania austriacă. Pentru că nu putem fi complici la masacrarea pădurilor din României, noi, Partidul Ecologist Roman, cerem de urgenţă demararea unei anchete penale în cazul firmei Schweighofer Holzindustrie, precum şi tragerea la răspundere a reprezentanţilor instituţiilor care se ocupă de gestionarea pădurilor – Ministerul Mediului şi regiile din subordine: Romsilva, Inspectoratele Teritoriale pentru Regim Silvic și Vânătoare, ICAS, Agenția Naţională pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu. De asemenea, solicităm suspendarea exportului de buştean pe 20 de ani. În felul acesta, nu numai că s-ar reduce exploatările ilegale, dar cel mai probabil că s-ar crea premisele pentru prelucrarea de produse finite. Este ruşinos că România să exporte lemn brut şi, în acelaşi timp, să importe PAL, hârtie sau creioane. Ce-i drept, asta spune multe despre ”minţile luminate” care ne-au condus până acum şi care nu s-au gândit nicio clipă la dezvoltarea ţării, ci doar la propria lor prosperitate” anunță ecologiștii.

În paralel, pentru a repara măcar în parte dezastrul produs în ultimii ani, aceștia mai propun stabilirea unei cote obligatorii de 40%, ca procent de existenţă standard a pădurilor din România, asta în timp ce media europeană este de 30% (în secolul XIX pădurile din România, atingeau un procent de 80%) şi declanşarea unei campanii naţionale de împădurire în vederea atingerii procentului de 40%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.