AcasăStiriSocialPatru tineri Cehi salvaţi de către Poliţiştii de Frontieră Mehedinţeni de la...

Patru tineri Cehi salvaţi de către Poliţiştii de Frontieră Mehedinţeni de la un dezastru

Două ambarcaţii rapide  de intervenţie ale poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Şviniţa,  au  salvat  patru tineri de naţionalitate cehă ambarcaţi pe un velier tip catamaran aflat în pericol de a se scufunda în fluviul Dunărea, în  apropierea cetăţii Trikule (km. fl. 994 al Dunării). Ambarcaţia de agrement intrase în derivă şi nu mai putea fi guvernată după ce fusese afectată de vântul puternic şi valurile mari ale Dunării.

Ieri după amiază la ora 16. 30, prin apelul de urgenţă 112, o persoană de naţionalitate cehă aflată într-un velier de tip catamaran. la km fluvial 994 al fluviului Dunărea, pe direcţia localităţii Sviniţa a anunţat că împreună cu alte trei persoane aflate la bordul ambarcaţiei sunt în pericol de a se scufunda; ambarcaţia pe care se aflau  fiind în pericol de a se scufunda din cauza condiţiile hidrometeorologice.  În ajutorul celor patru persoane  aflate în dificultate a intervenit ambarcaţiunea rapidă de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa care s-a deplasat rapid pe direcţia km fluvial 994 al fluviului Dunărea, în apropierea cetăţii Trikule pentru a salva cele  patru persoane aflate în pericol de înec.. Datorită faptului că velierul era în pericol să se scufunde, cei patru tineri cehi echipaţi cu veste de salvare abandonaseră ambarcaţia fiind purtaţi de curenţii fluviului în zona cazanelor Dunării.

Persoanele salvate au declarat că vântul puternic, condiţiile meteorologice nefavorabile şi  valurile mari, i-au pus în imposibilitate  de a naviga şi controla velierul, şi au luat hotărârea de  a-l abandona îndeptându-se spre malul românesc. După ce au fost ridicate la bord şi transportate  în portul Sviniţa, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt P. Jan, S. Vojtech,  P. Ondrej şi P. Miloş cu vârste cuprinse  între 19 şi 23 de ani din Cehia şi se aflau în croazieră pe fluviul Dunărea având ca destinaţie Sulina. Tinerii cehi le-au mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat, le-au salvat viaţa şi le-au recuperat ambarcaţia din apele Dunării.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente