După ce a început să facă afaceri cu Primăria Timişoara pe vremea când avea cabinetul notarial în Ghiroda, „marele” notar public Paula Cojocari a încercat să se transfere în Timişoara însă nota 1,99 obţinută la examen nu a ajutat-o prea mult, astfel că fiica secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari (cunoscut ca Johnny), s-a asociat cu un alt notar, care avea deja birou în Timişoara, amenajându-şi sediul într-o cladire amplasată în imediata vecinătate a Palatului Dicasterial.
Nicio noutate până aici, o să spuneţi „Hoţul neprins, negustor cinstit!” Fie! Doar că acest sediu deţine ceea ce nu deţine niciun timişorean şi nici nu poate obţine de la Primăria Timişoara aşa ceva: loc de parcare privat pe domeniul public. Situaţia datează în actuala stare din 2011. De atunci s-a schimbat conducerea Primăriei, s-a schimbat hotărârea de consiliu local care prevede acest gen de „închiriere” de spaţiu de parcare, însă nici măcar acum, acest loc „dedicat” nu intră în vreun temei legal.
Conform Anexei 1 la HCL nr.63/26.02.2013 – Regulamentul de funcţionare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Municipiul Timişoara (TimPark), Capitolul 5 – Dispoziţii finale, „Art.35 (1) În zona de aplicare a sistemului de taxare se poate asigura închirierea unor locuri de staţionare sau parcare de către următoarele categorii de instituţii:
a) Instituţiile Bancare;
b) Agenţii Economici;
c) Asociaţii şi fundaţii.
(2) Închirierile în cadrul parcărilor nu pot depăşi 50% din spaţiul de parcare din locaţia respectivă.
(3) Preţul închirierii se va stabili în conformitate cu Hotărârile Consiliului Local al
Municipiului Timişoara cu privire la stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru fiecare an fiscal în parte.
(4) Închirierea locurilor de parcare se va face cu avizul Comisiei de circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara. Marcarea locurilor închiriate se va face prin borne metalice, avizate de către Comisia de circulaţie, procurate şi montate pe cheltuiala beneficiarului”.
Problema cea mare este că notarii publici din România sunt Persoane Fizice Autorizate (PFA), nu agenţi economici sau cu atât mai puţin instituţii bancare sau asocaiaţii şi fundaţii, deci totul este ilegal, şi repet: situaţia datează de prin 2011.
Locul de parcare REZERVAT, în schimb, este prevăzut cu tot ce este sepcificat în lege, semne rutiere, marcaje pe asfalt, borne şi metalice şi din plastic… cum scrie la carte!
„Este locul meu de parcare. Am făcut o simplă cerere la Primărie şi mi s-a aprobat” spunea revoltată la vremea respectivă Paula Cojocari… Fac şi eu o „simplă” cerere. Nea’ Culiţă Chiş, de la Comisia de circulaţie, mi-o aprobi? Să am şi eu „locul meu de parcare”!
la asta chiar i-a cumparat tas-o strada nu mai e gluma 🙂
Tavi, ai perfecta dreptate, e strigator la cer !!!
Din pacate, sunt suficienti de abili incat sa nu incalce legea……spatiul de parcare, chiar si in forma actuala a HCL-ului 63, este inchiriat legal…..doar nu crezi ca parcarea este inchiriata pe persoana fizica (ca sa citez un clasic in viata)
Pot sa pun pariu ca NOTARII intra la categoria „Agenţi Economici”HCL 63/26.02.2013, Capitolul 5 – Dispoziţii finale, “Art.35 litera b……
Acu’, vin eu cu tema de casa la tine…..cred ca poti sa obtii (fiind obligati sa-ti puna la dispozitie in urma unei cereri scrise) autorizatia sau avizul comisiei de circulatie…….conform: pct 4 „(4) Închirierea locurilor de parcare se va face cu avizul Comisiei de circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara. Marcarea locurilor închiriate se va face prin borne metalice, avizate de către Comisia de circulaţie, procurate şi montate pe cheltuiala beneficiarului”.
Spor la treaba