ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Iron man! Șobolanii din Parcul Civic au ros stâlpii de oțel de la felinarele plantate sub nasul și pe semnătura administrației Dominic Fritz

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
La începutul anului 2019, în mandatul lui Nicolae Robu, Primăria Timișoara a lansat licitația pentru modernizarea Parcului Civic. Suma maximă oferită a fost de aproximativ 7,2 milioane de lei. Conform caietului de sarcini, suprafața propusă pentru amenajare a fost de 67.676 metri pătrați, din care aproape 22.000 de mp de alei. Totodată, dincolo de lucrările de peisagistică, au fost solicitate pentru a fi montate 115 bănci de lemn, plus alte cinci de piatră și două circulare, 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, patru pergola și, nu în cele din urmă, două rastele de biciclete.
Oferta municipalității, care punea la bătaie circa 1,5 milioane de euro, a fost considerată interesantă de trei entități comeriale: T.T & Solaria Grup, Elf Road SRL (lider) și D&C Garden Design SRL cu subcontractantul OTC Electrical și Lovrintim SRL (lider) cu Rogera Prest Com SRL.

După lansarea licitației publice, care a a desemnat și câștigătorul în persoana celor de la Elf Road SRL, ca-n România, a urmat și contestarea procedurii de către una dintre firmele concurente. Așa se face că, la aproape un an de la lansarea achiziției publice pentru lucrările de reabilitare la Parcul Civic, instanța de judecată a decis să păstreze varianta aleasă de Primăria Timișoara.

După care, administrația locală a trecut la finalizarea procedurilor de pe SEAP și, ulterior, la semnarea contractului cu SC Elf Road SRL, pe care a decis să o finanțeze din bugetul local cu suma de 5,6 milioane RON, ca urmare a rezultatului final din ziua licitației.

Și, așa cum rezultă din date publice, inițial, durata șantierului a fost estimată la șase luni. Doar că, între timp, societatea a intrat în insolvență și, colac peste pupăză, a mai venit și pandemia de Covid-19 și schimbarea conducerii PMT, evenimente care au întârziat și mai mult lucrările.

Cert e că, în august 2021, noua administrație locală, condusă de Dominic Fritz, a crescut valoarea contractului, pentru renovările din Parcul Civic, cu încă 500.000 RON. Nu din cauza societății comerciale, că firma n-a cerut niciun leu în plus, ci a PMT care a constatat, nu o dată, ci de 8 ori în timp, că e nevoie de lucrări suplimentare.

Drept pentru care, tot de atâtea ori, entitatea publică a modificat proiectul tehnic și a generat fix același număr de ordine de sistare a șantierului cât și dispoziții de reîncepere a lucrărilor! Haos generalizat, acoperit de zgomotul unor declarații publice, de la vârful administrației locale, care are aruncau toată vina, pentru întârzierile la lucrările din centrul Timișoarei, strict pe spatele constructorului!

Oricum, problema nu e asta și detaliul ne-a fost semnalat de un cetățean care a constatat și, mai apoi, a observat cum felinarele pe picior, plantate pe aleile proaspăt renovate ale Parcului Civic, sunt devastate de sobolanii care circulă în voie și nestingheriți de nimeni! Așa au ajuns și reporterii voceatimisului.ro la caietul de sarcini privind achiziția contractului de execuție lucrări pentru obiectul de investițieModernizarea Parcului Cetății (Civic)”, întocmit de SC Green City Andliv SRL și însușit de Primăria Timișoara, la data de 13 noiembrie 2018. Practic, documentul care a stat la baza licitației publice, în valoare de 5,6 milioane de RON, câștigate de SC Elf Road SRL.

Și, așa cum rezultă din caietul de sarcini, la capitolul ”stâlp iliminat” apar și caracteristicile obligatorii, impuse și agreate de Primăria Timișoara: înălțime 4 metri, oțel de tip S235, culoare negru, vopsit în câmp electro-static, bec cu LED – 2x10W, dulie 2 bucăți, cabluri aferente, fundație 60x60x70 cm și fixare cu conexpanduri.

Acum, pentru cei care s-ar putea să aibă nelămuriri referitoare la oțelul de tip S235, acesta nu este altceva decât… un oțel structural, utilizat la fabricarea produselor laminate, rezistent la tracțiune și întindere, utilizat în construcții. Cu alte cuvinte, un metal cu caracteristici mecanice!

Acum, având în vedere toate aceste aspecte, atât primarul Dominic Fritz, cât și viceprimarul Ruben Lațcău, sunt rugați să facă o deplasare, pe jos, până-n Parcul Civic și, în mână cu un diapazon de pe inventarul Filarmonicii Timișoara, să testeze aditiv oțelul de tip S235, aflat în compoziția felinarelor de pe aleile din spatele Hotel Continental.

După care, cu același dispozitiv sonor, să facă aceeași probă de sunet și la felinarele din părculețul de vizavi de Primăria Timișoara, exact între Filarmonica Timișoara și fosta grădină de vară a cinematografului Capitol.

Evident, la finalul experimentului, ar fi frumos și civilizat ca ambii administratori ai orașului să tragă concluzia, chiar în fața bănățenilor și să le explice clar din care țevi de oțel răzbate, la contactul cu diapazonul, nota muzicală… LA: din cele roase de șobolanii din Parcul Civic sau din cele situate în vecinătatea Catedralei Mitropolitane? Că noi, ne-am lămurit pe deplin! Oricum, pe funcționarul care n-are ureche muzicală și nu cunoaște noțiuni elementare de chimie, să-l țină departe, atât de Conservator, cât și de tabloul lui Mendeleev…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

8 COMENTARII

  1. Sincer, cred ca aveti ceva cu cineva, nu cred ca se preteaza pentru un parc stalpi de otel, doar fonta sau ce s-a pus acolo, nu il cunosc nici pe primar nici firma constructoare, dar pot sa spun ca am montat acest gen de stlpi in parcuri si de 5 ani nu sunt probleme, puteti sa vedeti sunt mai multi furnizori, gen Fumagalli, Rosa, etc, sunt cei mai moderni stalpi de pe piata, la un pret dublu fata de cei de otel, nu comentez de inaltimea lor, poate nu s-a respectat dar in rest sunt stalpi moderni, cu miez de otel, un strat de poliuretan si rasina la exterior, poate daca au fost adusi din China sa nu fie de calitate dar in rest ar trebui sa fie ok, iar invelisul nu il pot distruge sobolanii, doar prin acte de vandalism se poate distruge, cum am spus am montat acest gen de stalpi si sunt cei mai moderni, se construiesc asa pentru protectia oamenilor, ca sa nu se poata atige partile metalice si astfel sa nu existe riscul de electrocutari accidentale. Studiati intai documentatiile de la producatorii pe care i-am nominalizat si apoi scrieti ca nu sunt ok…

    • E treaba dvs ce credeți! Nu a zis nimeni ca stâlpii nu sunt Ok. Ceea ce am spus, pe baza de documente, e ca NU a fost respectat caietul de sarcini care prevede stâlpi de oțel! Și caietul de sarcini e… LEGE!
      Ps: nici înălțimea stâlpilor nu corespunde!!

  2. […] În Parcul Civic din zona centrală a Timișoarei au fost montați mai mulți stâlpi de iluminat care, în caietul de sarcini, figurează ca fiind din oțel structural de tip 235. Un oțel utilizat în construcții, cu proprietăți mecanice. În realitate, însă, sunt din plastic. Deficiența a fost pentru prima dată constatată de colegii de la Vocea Timișului, care remarcau că: ”ȘOBOLANII DIN PARCUL CIVIC AU ROS STÂLPII DE OȚEL DE LA FELINARELE PLANTATE SUB NASUL ȘI PE S… […]

  3. In fiecare zi apare ceva de ramai gura casca. Dar nu asta este problema. Problema e, ca ziua trece, reportajul trece si nimic nu se intampla. Tot acolo îi gasim pe incompetenti facand aceleasi cacaturi in fiecare zi. Romania, un sat fara caini

  4. Bună ziua, dupa ce am citit si observat materialul prezentat poate fi o chestiune confuza între procedură si produs însă, din punct de vedere structural, decorativ si în ceea ce privește calitatea materialelelor partea de jos a stalpilor poate fi doar imbracata din material tip poliuretanic la baza si în interior iar in exterior cu simbol antichizat, atât pentru schimburile necesare ulterioare exploatarii cât și din ratiuni de protecție pentru persoanele care ajung în impact cu partea de jos a stalpului. Cu stima

    • Multumim pentru sugestie. Ideea e ca totul e din plastic și poliuretan. Chiar și teava, deși caietul de sarcini obliga la…oțel. Așa a fost câștigată și licitația…pe felinare de metal, nu plastic. O zi frumoasa!

  5. …e destul de simplu ca GASCA DE LA USR BUCUREȘTI / ALIAS GASCA CONDUSA DE CITY MANAGERUL BUCURESTEAN impus pe plaiuri bănățene, e UMBRELA ANTIGLONT ptr SCELERATII SI DECEREBRATII care SUNT LA BUTOANE PE LA TIMISOARA
    …oare de ce nu faceți SI O PLANGERE PE LA PARCHETE , pt ca altfel autoritățile statului NU SE VOR SESIZA DIN OFICIU
    ..ORI POATE LATCAII DIN JURUL LUI NEA FRITZ -ULICA , se bazează pe un anume Cristian B …?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore