Pericol public? Pesediștii anunță comisie pentru verificarea unor lucrări făcute pentru primărie

Date:

Consilierii locali PSD Timiș vor face o comisie de verificare a lucrărilor făcute de firma Stareto SRL, cea care a reabilitat porțile de la intare în oraș din Calea Lugojului și Calea Aradului, în baza unor contracte acordate prin atribuire directă. Ulterior, Stareto a realizat lucrări în valoare de 10.000 de lei pentru municipalitate. În contextul în care poarta de pe Lugojului s-a prăbușit peste mașina unui tânăr care a murit și plăcile de pe poarta din Calea Aradului au fost date jos, pesediștii spun că lista cu lucrări care trebuie verificate e mai lungă.

„Știu că a fost o întreagă dezbatere în ultima lună și jumătate de când s-a întâmplat acea tragedie de fapt acele tragedii. A meritat să comentez foarte mult acest lucru, nu am să mă refer foarte mult la tragedie în sine, ci la consecințele și cauzele care au dus la evenimente. Aș începe spunând că acea poartă de pe Calea Aradului care este identică cu cea de pe Calea Lugojului a fost executată de aceeași societate. Panourile de pe ea au fost demontate de câteva zile din ordinul prefectului județului Timiș în urma unei ședințe a Comitetului pentru situații de urgență. Primăria a pretins că își dorea să facă acest lucru, însă mi-e greu să înțeleg de ce au trecut două luni de zile de când noi opoziția tot cerem să facă ceva, iar primăria nu a reușit să facă nimic numai după ce s-a întâlnit acel comitet. Sunt foarte curios cine răspunde de cheltuiala de 100.000 de euro pentru cosmetizarea celor două porți. Cine va suporta această cheltuială, pentru că a fost atribuită direct, așa cum se atribuie foarte multe contracte. Am aflat că societatea respectivă are lucrări cu primăria de 10 milioane de lei în ultimul an toate prin atribuiri directe și am decis împreună cu colegii consilieri să demarăm o comisie care să încerce să afle ce tipuri de lucrări a mai executat această societate pentru că dacă pe lângă modernizarea celor două porți au fost școli, spitale, acoperișuri, s-ar putea să se mai întâmple tragedii atunci când vor mai fi condiții meteo nefavorabile. (…) Într-un fel sau altul aceste firme care primesc aceste lucrări prin atribuire directă au legături cu PNL, asta în ultima vreme, în timp ce liderul județan acuză pe toată lumea, mai puțin pe sine”, a declarat Simonis.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare