Nici weekendul trecut nu au fost iertați șoferii care încalcă legea pe drumurile din Timiș. Polițiștii au amendat peste 400 astfel de conducători auto și au întocmit și 10 dosare penale.

În total, rutieriștii din Timiș au dat 434 de amenzi, dintre care 171 au fost pentru șoferii care nu respectă viteza legală. De asemenea, oamenii legii au întocmit 10 dosare penale și au suspendat 46 de permise de conducere.

„Au fost reținute și permisele de conducere ale șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi au depăşit limitele legale de viteză”, au transmis polițiștii timișeni.

Oamenii legii au prins și șoferi care s-au urcat băuți la volan.

„La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au depistat un bărbat de 60 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Ghiroda, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”.

Alți doi tineri, de 24 și 22 de ani, au fost prinși în Timișoara și Jebe, cu o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu toții s-au ales cu dosare penale.

Polițiștii timișeni vor ieși și în săptămâna aceasta pe șoselele din Timiș în căutarea șoferilor care încalcă legislația.