Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Petru Andea (PSD), ”surprins” de TUPEUL UVT de a cere dezbatere la Timișoara, sau cum să te faci de râs printr-un comunicat de presă

- Advertisement -

”Alegerea preşedintelui României constituie unul din momentele cele mai importante din viaţa politică a ţării noastre. Apreciem modul responsabil în care cetăţenii României şi-au exercitat dreptul la vot şi faptul că opţiunile lor au determinat, în primul tur al alegerilor, o ierarhie raţională a candidaţilor la funcţia de preşedinte. D-nul Victor Ponta, preşedintele PSD, obţinând 40,44 % din voturi, a primit pe această cale confirmarea sprijinului popular pentru politica guvernului pe care-l conduce.

Este vizibil că a primit aceste voturi de la cetăţeni din toate clasele sociale, din toate categoriile de vârstă, din toate regiunile ţării. De subliniat că Banatul şi Ardealul au contribuit cu 1.000.000 de voturi la succesul candidatului PSD. Un număr semnificativ de voturi a fost acordat D-lui Victor Ponta de către intelectualii României, profesori, cercetători, artişti, literaţi ş.a. Similar lor au votat şi mulţi intelectuali din mediul academic timişorean, care au regăsit în programul candidatului Victor Ponta o proiecţie realistă şi promiţătoare pentru viitorul şcolii şi al culturii româneşti. Sprijinind cu convingere acest program, în limitele permise de regulamentele academice, ne exprimăm surprinderea faţă de iniţiativa Universităţii de Vest din Timişoara, de a organiza manifestări politice în spaţiul universitar, fapt interzis de Legea educaţiei.

Salutând recentele măsuri ale guvernului Ponta, de a plăti restanţele salariale ale cadrelor didactice datând din vremea guvernării Boc, subliniem că prin aceasta se realizează, în mod cert, un act de dreptate, de reparaţie morală şi materială şi în nici un caz o „pomană electorală”, aşa cum în mod nedrept şi scandalos o numeşte opoziţia ACL. Noi, cadrele didactice universitare, semnatare ale prezentului comunicat, îndemnăm pe toţi cetăţenii, în general, şi pe dascăli şi studenţi în particular, să aibă încredere în candidatul Victor Ponta şi în proiectul său de modernizare a României, să meargă la vot în ziua de 16 noiembrie şi să voteze VICTOR PONTA” se arată într-un comunicat de presă trimis la redacție de prof.dr.ing. Pentru Andea.

Prima parte e prea ”comunistă” să merite dezbătută. Propun să-i facem o statuie candidatului Victor Ponta, cel mult!

Făcând o scurtă analiză pe textul acestui comunicat, exceptând primul comunicat, vedem că: ”Banatul şi Ardealul au contribuit cu 1.000.000 de voturi la succesul candidatului PSD”. Domnule Andea, prin afirmații de acest gen nu veți face altceva decât să accentuați și mai mult ”prăpastia” dintre cele două tabere selective Banatul și Ardealul pe de-o parte și ”secera roșie” a țării de cealaltă parte. În plus, unde vă doriți să ajungem dacă și dintre bănățeni și ardeleni au votat cu Ponta? Să își dea în cap oamenii dacă unii sunt mai ”socialiști” decât alții?

În ceea ce privește numărul semnificativ de intelectuali care l-au votat pe Ponta, sincer, de ce credeți că asta e ”pe bune”? I-ați verificat? De aia Mihai Şora, Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Radu Filipescu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cartarescu sau Vladimir Tismaneanu, s-au declarat îngrijorați de faptul că Ponta poate ajunge președinte? Haideți să vedem, cine-i mai intelectual, ei sau domniile voastre?

Vă mai amintim, domnule profesor doctor inginer și fost UTC-ist și secretar al ”partidului unic”, că nu ”opoziția ACL,” adică partidul din care dvs. faceți parte, ci tocmai ACL (dacă ei fac asta) numește banii dați profesorilor ”pomană electorală”, cu atât mai mult cu cât, așa cum vă demonstra și Vocea Timișului, ieri, ”pomana electorală” se referea la fondurile europene pe care Guvernul PSD le dă profesorilor pentru ”specializarea” acestora, care se va face numai prin intermediul unor cursuri organizate de firmele ”de casă” ale aceluiași PSD.

Și ziceți că v-a apucat ”surprinderea” față de inițiativa UVT. Păi abia acum? De ce nu v-ați trezit atunci că e ”ilegală”? Răspunsul la ”suprindere” vi-l oferă însuși rectorul UVT: “Am avut în minte când am adresat această invitație, seria de trei întâlniri dintre cei doi candidați la funcția de Președinte al Statelor Unite ale Americii în 2012. Formatul întâlnirilor a fost asigurat de o instituție independentă, Commission on Presidential Debates, care încă din 1988 este implicată în organizarea unor astfel de întâlniri în toate alegerile prezidențiale din SUA, dar și pe alte continente, oferind expertiză și un cadru independent și obiectiv de dezbatere. Cele trei întâlniri din 2012 au fost găzduite de trei universități acoperind zone geografice diferite din SUA: University of Denver (Denver, Colorado), Hofstra University (Hempstead, New York), Lynn University (Boca Raton, Florida). Modul în care gestul nostru a fost ulterior interpretat de anumiți actori politici și apoi de unele instituții de presă este regretabil și riscă să denatureze bunele noastre intenții. Universitatea noastră a fost și va rămâne o gazdă echidistantă pentru orice dezbatere de idei, inclusiv pentru dezbaterile între proiecte politice diferite, în spiritul pluralismului democratic și al argumentației civilizate”. Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Alături de pesedistul Pentru Andea, se mai găsesc o serie de alți profesori universitari pe care îi enumerăm mai jos (în ordinea de pe listă), pesediști ”pe linie”:
Prof.dr.ing. Andea Petru
Conf.dr. Bârsăşteanu Florin
Prof.univ.dr. Dorel Săndesc
Prof.univ.dr. Raica Marius
Prof.dr.ing. Pîrşan Paul
Prof.univ.dr. Poenaru Dan
Prof.dr.ing. Traşcă Teodor
Prof.univ.dr. Dumitraşcu Victor
Prof.dr.ing. Ciocârlie Horia
Conf.univ.dr. Marius Craina
Prof.univ.dr. Mazilu Octavian
Conf.dr.ing. Vătău Doru
Prof.dr.ing.Creţu Vladimir
Prof.univ.dr. Talpoş Ioan
Prof.dr.ing. Alda Simion
Prof.dr.ing. Cârţu Gheorghe
Ş.l.dr. Lăzureanu Voichiţa
Lector dr. Jumanca Romaniţa
Prof.dr.ing. Berar Viorel
Prof.dr.ing. Borceanu Ion
Prof.univ.dr. Tăpălagă Ion
Prof.univ.dr. Stănescu Doina
Prof.univ.dr. Poenaru Mărioara
Prof.univ.dr. Bratu Emanuel
Prof.univ.dr. Bortun Cristina
Conf.univ.dr. Jianu Catalin
Conf.univ.dr. Velea Puiu Iulian
Conf.univ.dr. Olaru Sorin
Prof.dr.ing. Bălă Maria
Prof.dr.ing. Nichita Georgeta
Prof.dr.ing. Lăzureanu Aurel
Prof.dr.ing. Ţucu Dumitru
Prof.dr. Palicica Radu
Prof.dr.ing.Budişan Nicolae
Prof.univ.dr. Tiberiu Bratu
Prof.univ.dr. Matusz Petrică
Ş.l.dr.ing. Cristea Teodor

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore