PLL_coverphoto.jpgTimişoara va avea parte în acest weekend de un eveniment cu totul aparte. „Piaţa lucrurilor libere” se vrea a fi un loc în care fiecare timişorean aduce diverse lucruri care nu îi mai sunt de folos, dar care poate fi folosit în continuare, împărtăşind aceste obiecte altor persoane cărora acestea le sunt necesare. Evenimentul are loc sâmbătă, 29 iunie 2013, în Parcul Botanic, cu începere de la ora 10:00.

„O piaţă a lucrurilor libere e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu lucruri, încă folositoare şi în stare bună, cu idei, meşteşuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuţii şi multe altele; lucruri pentru care noi, ca şi comunitate, ne putem întâlni pentru a le împărtăşi” anunţă organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Fără bani. Fără troc. Doar cadouri

E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi. Toţi participanţii sunt responsabili pentru obiectele pe care le aduc, pentru standul ce şi-l crează dar şi pentru ceea ce lasă în urma lor.

„Obiectele care rămân pot fi oferite pe dincolodebani.ro sau păstrate pentru ediţia următoare a pieţei. Important şi diferit e că nu se vor oferi doar obiecte, ci şi servicii, căci scopul nu e doar să scăpăm de obiectele vechi sau să luăm gratis altele noi, ci şi să oferim din timpul şi cunoştinţele noastre unor oameni ce ne pot deveni prieteni dragi” mai anunţă cei ce s-au ocupat de organizarea acestui eveniment.

Totul se întâmplă sâmbătă, 29 iunie 2013, de la ora 10:00, în Parcul Botanic din Timişoara. Cei interesaţi pot confirma participarea la acest eveniment prin intermediul Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here