AcasăStiriCulturaPictura naivă românească realizată de pictorițele de la Uzdin, EXPUSĂ la Timișoara

Pictura naivă românească realizată de pictorițele de la Uzdin, EXPUSĂ la Timișoara

Nu mai puțin de 60 de lucrări care aparțin pictorițelor de la Uzdin vor fi expuse astăzi, 15 octombrie 2015, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă din Timișoara. Toate lucrările din cadrul vernisajului expoziției Pictura naivă românească. Școala Uzdin fac parte din colecțiile Muzeului de Artă Naivă și Marginală de la Jagodina, din Serbia, respectiv ale Galeriei de Artă Naivă a Casei de Cultură „Doina” din Uzdin.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara și face parte din proiectul Expoziția pictorițelor naive din Uzdin, proiect finanțat de CJ Timiș prin Agenda cultural-sportivă și de tineret pe anul 2015. Expoziția va fi vernisată în prezența directorului Muzeului de Artă din Timișoara, Victor Neumann, prin intervențiile Mariței Vračević, istoric de artă de la Jagodina, specializată în studiul școlii de pictură naivă de la Uzdin și ale Otiliei Hedeșan, etnolog la Universitatea de Vest din Timișoara.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente