Nu mai puțin de 60 de lucrări care aparțin pictorițelor de la Uzdin vor fi expuse astăzi, 15 octombrie 2015, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă din Timișoara. Toate lucrările din cadrul vernisajului expoziției Pictura naivă românească. Școala Uzdin fac parte din colecțiile Muzeului de Artă Naivă și Marginală de la Jagodina, din Serbia, respectiv ale Galeriei de Artă Naivă a Casei de Cultură „Doina” din Uzdin.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara și face parte din proiectul Expoziția pictorițelor naive din Uzdin, proiect finanțat de CJ Timiș prin Agenda cultural-sportivă și de tineret pe anul 2015. Expoziția va fi vernisată în prezența directorului Muzeului de Artă din Timișoara, Victor Neumann, prin intervențiile Mariței Vračević, istoric de artă de la Jagodina, specializată în studiul școlii de pictură naivă de la Uzdin și ale Otiliei Hedeșan, etnolog la Universitatea de Vest din Timișoara.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.