Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPietoni accidentaţi pe "zebră"! Au uitat să se uite şi la semafor

Pietoni accidentaţi pe „zebră”! Au uitat să se uite şi la semafor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marţi, 1 aprilie 2014, în jurul orei 14:30, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe strada Iosif Bulbuca, din Timişoara. Odată ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că B. Mircea, de 52 de ani, din Timişoara, a condus pe această stradă, dinspre strada Arieş spre bulevardul Sudului, iar la un moment dat a accidentat doi pietoni care traversau carosabilul pe marcajul pietonal.

În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a pietonilor de 34, respectiv 27 de ani, care erau angajaţi în traversarea carosabilului prin loc marcat, însă fără a respecta şi semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii recomandă pietonilor:
• Traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni!
• Înainte de a traversa asiguraţi-vă temeinic, uitându-vă în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă puteţi traversa în siguranţă!
• Atenţie – în lipsa indicatoarelor ce vă permit să traversaţi ( trecerea de pietoni şi/sau semafor) pietonii nu au prioritate.
• După coborârea din mijloacele de transport în comun, aşteptaţi plecarea acestora din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior!
• Nu traversaţi în fugă strada!
• Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public – cât mai aproape de marginea sa!
• Nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare