Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePista de cicloturism de pe Bega, INAUGURATĂ! E cea mai MARE din...

Pista de cicloturism de pe Bega, INAUGURATĂ! E cea mai MARE din România FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Proiectul “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara” a fost inaugurat iari. Proiectul este finanțat din fonduri europene în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia și are ca scop dezvoltarea potențialului turistic local și regional precum și promovarea cooperării transfrontaliere româno-sârbe prin implementarea unor forme de turism alternativ, cum este cazul cicloturismului.

Sârbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuția unei piste de cicloturism de la Zrenjanin la granița cu România, urmând ca atunci când vor beneficia de finanțare să construiască segmentul de pistă proiectat, astfel încât pista de cicloturism să lege Timișoara de Zrenjanin.

Acest proiect a fost finalizat doar de partea română, care a executat 37 km de pistă asfaltată de la podul Modoş până la frontiera cu Serbia. Pista de cicloturism a fost lansată oficial miercuri, 25 martie 2015, printr-un concurs de biciclete desfășurat în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român. Închiderea proiectului este punctată de conferința finală ce are loc astăzi, la sediul Consiliului Județean Timiș, începând cu ora 11:00, cu participarea partenerilor de proiect și instituțiilor interesate.

Obiectivul central al proiectului, pista de cicloturism de-a lungul râului Bega, aval de Timișoara, devine un obiectiv public de interes regional cu mare influență în momentul alegerii activităților sportive, recreative și turistice ce pot fi desfășurate în cadrul natural, într-un mediu sănătos!

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

15 irakieni si sirieni opriti de politistii de frontiera la granita cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa (judeţul Caraş Severin) au...

Albanezi opriti de Politia de Frontiera la granita cu Serbia. Ce planuri aveau?

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru cetăţeni din Albania care au încercat să...

Doi albanezi, opriti de politistii de frontiera la granita judetului Timis cu Serbia

Poliţiştii de frontieră care păzesc ”marginea” județului Timiș dinspre Serbia au depistat doi cetăţeni...