Transfer aeroport
12.3 C
Timișoara
24-feb.- 2020
Transfer aeroport

Pista de cicloturism de pe Bega, INAUGURATĂ! E cea mai MARE din România FOTO

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

ATENTIE, timisoreni! Se monteaza si se testeaza noile SIRENE!

Primăria Timișoara a anunțat că începe montarea noilor sirene care vor ajuta la completarea și reconfigurarea...
Voceahttps://www.voceatimisului.ro/
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Proiectul “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara” a fost inaugurat iari. Proiectul este finanțat din fonduri europene în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia și are ca scop dezvoltarea potențialului turistic local și regional precum și promovarea cooperării transfrontaliere româno-sârbe prin implementarea unor forme de turism alternativ, cum este cazul cicloturismului.

Sârbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuția unei piste de cicloturism de la Zrenjanin la granița cu România, urmând ca atunci când vor beneficia de finanțare să construiască segmentul de pistă proiectat, astfel încât pista de cicloturism să lege Timișoara de Zrenjanin.

Acest proiect a fost finalizat doar de partea română, care a executat 37 km de pistă asfaltată de la podul Modoş până la frontiera cu Serbia. Pista de cicloturism a fost lansată oficial miercuri, 25 martie 2015, printr-un concurs de biciclete desfășurat în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român. Închiderea proiectului este punctată de conferința finală ce are loc astăzi, la sediul Consiliului Județean Timiș, începând cu ora 11:00, cu participarea partenerilor de proiect și instituțiilor interesate.

Obiectivul central al proiectului, pista de cicloturism de-a lungul râului Bega, aval de Timișoara, devine un obiectiv public de interes regional cu mare influență în momentul alegerii activităților sportive, recreative și turistice ce pot fi desfășurate în cadrul natural, într-un mediu sănătos!

Foto: Constantin Duma

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

CLADIRI ISTORICE -TRECUT SI PREZENT

FABRICA DE BERE TIMIŞOARA A fost înfiinţată la iniţiativa autoritatiilor conduse de prinţul Eugeniu de Savoya în anul 1718 fiind...