Pista-de-cicloturism-de-pe-Bega-INAUGURATĂ7

Proiectul “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara” a fost inaugurat iari. Proiectul este finanțat din fonduri europene în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia și are ca scop dezvoltarea potențialului turistic local și regional precum și promovarea cooperării transfrontaliere româno-sârbe prin implementarea unor forme de turism alternativ, cum este cazul cicloturismului.

Sârbi au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuția unei piste de cicloturism de la Zrenjanin la granița cu România, urmând ca atunci când vor beneficia de finanțare să construiască segmentul de pistă proiectat, astfel încât pista de cicloturism să lege Timișoara de Zrenjanin.

Acest proiect a fost finalizat doar de partea română, care a executat 37 km de pistă asfaltată de la podul Modoş până la frontiera cu Serbia. Pista de cicloturism a fost lansată oficial miercuri, 25 martie 2015, printr-un concurs de biciclete desfășurat în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român. Închiderea proiectului este punctată de conferința finală ce are loc astăzi, la sediul Consiliului Județean Timiș, începând cu ora 11:00, cu participarea partenerilor de proiect și instituțiilor interesate.

Obiectivul central al proiectului, pista de cicloturism de-a lungul râului Bega, aval de Timișoara, devine un obiectiv public de interes regional cu mare influență în momentul alegerii activităților sportive, recreative și turistice ce pot fi desfășurate în cadrul natural, într-un mediu sănătos!

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here