Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPolitistii si jandarmul care au snopit in bataie doi tineri la Urseni,...

Politistii si jandarmul care au snopit in bataie doi tineri la Urseni, condamnati cu suspendare in prima instanta

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pronunțare a magistraților timișoreni în dosarul celor trei polițiști și un jandarm acuzați că au bătut doi tineri, în noiembrie 2017, la Urseni.

Polițiști sunt acuzați că, în noiembrie 2017, în timp ce erau pe urmele unui urmărit național, au confundat mașina pe care ar fi trebuit să o oprească. I-au bătut cu bestialitate pe doi tineri nevinovați aflați intr-un BMW X5. 

Cei doi au mers la Spitalul Județean din Timișoara din cauza durerilor, iar medicii i-au băgat direct în sala de operație. Inițial, procurorii militari au avut un cerc mai larg de suspecți însă au decis să trimită în judecată trei angajați ai IPJ Timiș și un jandarm de la Gruparea Mobilă. Magistrații de la Tribunalul Timiș au luat o hotărâre în acest dosar, miercuri, și au decis să îi condamne pe cei patru la pedepse cu suspendare.

  1. Gavrilă Alexandru Eugen, jandarm la Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara, a fost condamnat la 2 ani și 1 lună de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 3 ani pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. El nu va avea voie nici să practice meseria de jandarm pentru perioadă de trei ani și va trebui să muncează în folosul comunității 80 de zile.
  2. Țicu Darin, polițist la IPJ Timiș, a fost condamnat la 2 ani și patru luni de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 3 ani pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. El nu va mai putea fi polițist timp de trei ani și va trebui să muncească 80 de zile în folosul comunității.
  3. Necula Marius Gelu, polițist la IPJ Timiș, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 3 ani pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. El nu va mai putea fi polițist timp de trei ani și va trebui să facă 100 de zile de muncă în folosul comunității.
  4. Gruber Alexandru, polițist la IPJ Timiș, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 2 ani. El nu va mai putea fi polițist timp de doi ani și va trebui să facă 60 de zile de muncă în folosul comunitatii. Din pedepsele finale fiecărui inculpat îi va fi scăzut timpul petrecut în arestul la domiciliu și timpul petrecut în spatele gratiilor de la momentul reținerii în bază de ordonanță. Instanța a dispus, de asemenea, și recoltarea de probe biologice de la polițiști și jandarm, iar acestea vor fi introduse în SNDGJ. Judecătorii timișoreni au dispus, de asemenea, ca polițiștii, jandarmul, IPJ Timiș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara să le plătească, în solidar, tinerilor bătuți daune morale în valoare totală de 115.000 de euro dar și cheltuieli de spitalizare în valoare de 13.889,55 lei. Judecătorii au decis și să confiște două bastoane telescopice folosite la comiterea infracțiunilor. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Film artistic! TaximeTRISTUL-activist Simi Drăgoi de la firma ”Tudo” confundă extrem de grav ficțiunea cu realitatea!

Ca să o scurtăm: Simon Petru Drăgoi este una și aceeași persoană cu cel...

De-ale carnavalului! TaximeTRISTUL-activist Simi Drăgoi, spaima autorităților publice, șoferilor și a societăților de asigurări auto

Mai mult ca sigur, numele de Simion Petru Drăgoi nu spune mai nimic opiniei...