Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Preşedintele „Asociaţiei Karlsruhe-Timişoara” – Cetăţean de Onoare al Timişoarei. Vezi ce planuri de colaborare au autorităţile din cele două oraşe

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Municipiului Timişoara este gazda unei delegaţii germane formată din reprezentanţi ai Asociaţiei de prietenie Karlsruhe – Timişoara, care au participat la conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al Timişoarei domnului Heinz Doll, preşedintele acestei asociaţii. Din delegaţie a mai făcut parte şi Alexandra Ries, primar al cartierului Durlach.

Timp de trei zile, oaspeţii germani au purtat discuţii pentru stabilirea unor paşi concreţi în colaborarea viitoare dintre cele două oraşe. Sunt vizate schimburi culturale, sportive şi cetăţeneşti, dar a fost abordată şi problematica economică, urmând a fi reînnoite şi dezvoltate legăturile dintre cele două oraşe în aceste domenii.

În cursul zilei de vineri, 20 decembrie 2013, a avut loc, la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, ceremonia de înmânare a titlului de Cetăţean de Onoare al Timişoarei domnului Heinz Doll de către primarul Nicolae Robu. La festivitate au participat şi foştii primari Viorel Oancea şi Gheorghe Ciuhandu, consulul german la Timişoara, Rolf Maruhn, reprezentanţi ai F.D.G.R., ai Federaţiei Caritas şi Liceului Teoretic Nikolaus Lenau.

Cine este Heinz Doll

Heinz Doll s-a născut la 21 aprilie 1930 şi a urmat diferite şcoli în localitatea Stupferich, astăzi Karlsruhe, absolvind pregătirea ca ucenic mecanic la firma producătoare de maşini „Sebold Durlach” din Baden. A lucrat în domeniul producţiei mecanice, iar în 1971 a hotărât să se îndrepte spre un nou domeniu de activitate şi să se implice în viaţa politică, devenind lider regional al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Karlsruhe. Din 1985, timp de 15 ani, Heinz Doll a activat ca jurat voluntar la Judecătoria şi Curtea de Justiţie din Karlsruhe. Preşedinte al Cercului de Prietenie Karlsruhe-Timişoara, din 1993 şi până în prezent, Doll este o personalitate marcantă şi importantă a vieţii Timişoarei. Începând din 1993, a iniţiat şi organizat numeroase transporturi umanitare destinate timişorenilor. Au beneficiat de sprijin o serie de instituţii, cum ar fi: Biserica ortodoxă, Biserica catolică, Comunitatea Mozaică, Forumul German, Asociaţia Deportaţilor în Rusia, Primăria Timişoara, precum şi mai multe spitale. Au fost aduse obiecte şi aparatură extrem de necesare acestor instituţii. O parte din transporturile umanitare au fost destinate şcolilor timişorene, dotate cu mobilier, aparate pentru sport şi de laborator. În total, s-au organizat peste 40 de transporturi cu diverse ajutoare, conţinând 340 de tone de produse. În cei 20 de ani de înfrăţire, Doll şi reprezentanţii Asociaţiei de prietenie s-au implicat şi au sprijinit acţiuni şi schimburi realizate între Timişoara şi Karlsruhe: în 1994, Doll a intermediat contacte economice între cele două oraşe, iniţiind discuţii la nivelul furnizorilor de servicii publice – transport şi salubritate. În decursul anilor au fost aduse tramvaie, care au circulat vreme îndelungată pe străzile Timişoarei. Cu sprijinul Cercului de Prietenie, în perioada 1992 – 2012 în Timişoara s-au derulat proiecte de ajutorare socială pentru persoane nevoiaşe, prin Asociaţia Caritas, Forumul German sau Cantina Socială. Au fost organizate vizite şi sesiuni de practică pentru elevi şi studenţi din Timişoara la Karlsruhe, prilej pentru aceştia de a se documenta cu privire la modul de lucru în şcoli, facultăţi sau instituţii din Baden-Württemberg. Au avut loc totodată schimburi culturale, cu implicarea unor artişti ai Teatrului German, Liceului de Muzică şi Filarmonicii Banatul, care au realizat spectacole la Karlsruhe, şi a unor artişti germani prezenţi pe scenele Timişoarei. Prin tot ce a realizat, contribuind la dezvoltarea socio-ecomonică a Timişoarei, Heinz Doll a dovedit că este un mare iubitor al iubitor al Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare