Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la cel mai mare marş al solidarităţii de la Paris. Ce a spus la revenirea în țară

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Circa două milioane de oameni s-au aflat ieri pe străzile Parisului, la marșul solidarității închinat victimelor recentelor atentate desfășurate în Franța. ”Am dat mâna cu președintele François Hollande și cu alți președinți din țări europene, dar mi-au strâns mâna și necunoscuți din mulțime care puteau să fie rude sau prieteni ai celor uciși ori simpli cetățeni. Au fost gesturi de omenie și de speranță împărtășite de toți șefii de state și de guverne prezenți în capitala Franței. Terorismul nu va înfrânge niciodată solidaritatea și dorința de libertate și de pace. Pe străzile Parisului a renăscut o Europă nouă” a scris Iohannis pe pagina sa oficială de Facebook.

La revenirea din capitala Franței, Iohannis a explicat că marșul uriaș care a avut loc la Paris nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale. ”Un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel. Nu au participat doar europeni, doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici. Au fost reprezentate statele arabe, au venit înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului” a explicat președintele României.

Klaus Iohannis a profitat de situație pentru a discuta cu câțiva dintre cei mai importanți oamnei politici ai ”Bătrânului continent”. ”Am avut ocazia să discut cu mulţi lideri din Europa şi din lume. Am discutat cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu preşedintele consiliului european, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii” a mai spus ”Neamțul”.

”Îi mulţumesc preşedintelui Franţei pentru invitaţie şi primire. Mă bucur că am putut să-i fiu alături în aceste momente grele pentru naţiunea franceză. Îi mulţumesc pentru atenţia specială pe care a acordat-o mesajelor şi solidarităţii din partea poporului român” a mai spus președintele României, după revenirea de la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Distinctie prezidentiala pentru Teatrul National din Timisoara

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara a primit o distincție deosebită, zilele trecute, din...

Presedintele Romaniei: Nu renuntati la vot din cauza unui guvern incompetent!

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care îndeamnă românii să nu...

Klaus Iohannis l-a anunţat prin SMS pe Sorin Grindeanu că este premier

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe lângă fotbal şi politică să...