skimming-bancomat-fals-foto-bbb-org

Procurorii DIICOT susțin că în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, suspecții bulgari, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procedat la instalarea unor dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare pe ATM-urile aparţinând mai multor bănci situate pe raza Bucureştiului, iar ulterior au demontat si ridicat instrumentele respective împreuna cu datele conţinute de acestea.

Având datele necesare, bulgarii retrăgeau sumele de bani de pe teritoriul altor state cum ar fi: Indonezia, Peru sau Statele Unite ale Americii.

Oamenii legii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de persoanele menţionate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulaţie de valori falsificate, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost identificate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomate, un laptop, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri, inclusiv contrafăcute.

Procurorii DIICOT au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de cele trei persoane, iar Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Foto:bbb.org

Articolul precedentEuro revine spre 4,47 lei
Articolul următorPreşedintele Klaus Iohannis a participat la cel mai mare marş al solidarităţii de la Paris. Ce a spus la revenirea în țară
Dacă nu dai dovadă de bun simţ te poţi trezi cu IP-ul blocat şi nu vei mai putea intra pe voceatimisului.ro Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII