Bulgari prinși, în flagrant, în timp ce demontau dispozitive destinate copierii datelor cardurilor bancare de pe ATM-uri, în România

Date:

Procurorii DIICOT susțin că în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, suspecții bulgari, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procedat la instalarea unor dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare pe ATM-urile aparţinând mai multor bănci situate pe raza Bucureştiului, iar ulterior au demontat si ridicat instrumentele respective împreuna cu datele conţinute de acestea.

Având datele necesare, bulgarii retrăgeau sumele de bani de pe teritoriul altor state cum ar fi: Indonezia, Peru sau Statele Unite ale Americii.

Oamenii legii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de persoanele menţionate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulaţie de valori falsificate, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost identificate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomate, un laptop, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri, inclusiv contrafăcute.

Procurorii DIICOT au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de cele trei persoane, iar Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Foto:bbb.org

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare