12.9 C
Timișoara
marți,13,aprilie,2021
AcasăStiriSocialPrimaria se pregătește să eutanasieze câinii de la adăpostul Danyflor

Primaria se pregătește să eutanasieze câinii de la adăpostul Danyflor

O parte dintre câinii aflați în adăpostul de animale Danyflor urmează să fie uciși în perioada următoare. Primăria Timișoara a emis o dispoziție prin care se va declanșa procedura de eutanasiere.

Dispoziția care permite eutanasierea câinilor de la adăpostul Danyflor a fost semnată de către primarul Nicolae Robu în 17 februarie. Practic, prin intermediul documentului, edilul împuternicește doi angajați ai municipalității să pună în aplicare ordinul de eutanasiere.

În prezent în adăpostul Danyflor se află peste 500 de câini fără stăpân.Dispoziția care permite eutanasierea câinilor de la adăpostul Danyflor

Deși autoritățile locale invocă legea în acest caz, este bine de știut că, potrivit legislației aflate în vigoare, câinii din adăposturi pot fi eutanasiați dacă nu sunt revendicați sau adoptați în termen de 14 zile de când au fost cazați. Legea însă nu obligă autoritățile locale să omoare câinii în termen de 14 zile, în cazul în care nu sunt adoptați. Astfel fiecare primărie are posibilitatea să țină câinii cazați în adăposturi, în funcție de resursele disponibile. Ne este greu de crezut că se găsesc bani pentru palmieri și alte lucruri care nu sunt necesare pentru oraș și nu pentru niște animale fără apărare, în cazul cărora primăria a ales soluția „ușoară și ieftină”, eutanasierea.

În anul în care a fost adoptată legea eutanasierii, 2014, Primăria Timișoara a ucis peste 300 de câini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,885FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
159CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
193CititoriConectați-vă
46,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente