Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primăria Timișoara anunță sute de locuri de PARCARE în Calea Buziașului. Unde se construiește un nou sens GIRATORIU

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

O lucrare complexă este gata să demareze în zona Calea Buziașului din Timișoara. ”Se va amenaja un nou sens giratoriu, cu patru intrări în sens şi patru ieşiri. Se va realiza un drum de legătură pe tronsonul Calea Buziașului – strada Siemens, cu lungimea de aproximativ 300 de metri și o lățime a carosabilului de 7 metri. Se vor amenaja trotuare pe ambele părți, iar sensul giratoriu va avea insula centrală circulară cu o rază de 6,5 metri” a anunțat primarul Timișorei, Nicolae Robu.

Tot în cadrul aceluiași proiect se va amenaja o parcare cu o suprafaţă de 8.580 de metri pătraţi, care va aduce un număr de 300 de noi locuri de parcare, dintre care 19 pentru persoane cu dizabilităţi. Nici bicicliștii nu vor fi ”uitați”. ”Va fi construită şi o parcare pentru biciclete, cu 68 de locuri şi se vor amenaja şi două drumuri interioare. Pista de biciclete va fi amenajată în ambele sensuri și va avea 2,5 metri lătime, pe partea stângă a drumului nou amenajat pe sensul dinspre Calea Buziașului. Aceasta va fi construită între carosabil și trotuar și va fi delimitată de zone verzi, care, vor fi amenajate pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătraţi”, mai spune edilul-șef.

”Problema” acestui proiect e reprezentată de faptul că lucrările la acesti proiect vor fi realizate de SC Technocer SRL, firmă a cărui administrator, Florin Măran, este cercetat penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Să sperăm că acestea nu se vor ”întinde” asemeni lucrărilor de la Sala Polivalentă…

Valoarea lucrării ce se va realiza în zona Calea Buziașului se ridică la 3.830.000 de lei, sumă la care se adaugă TVA, iar termenul în care acestea ar trebui realizate este de șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Şoferii care parchează în zonele rezidenţiale şi nu au abonament, scapă de amenzi până în 22 aprilie!

Veşti bune pentru şoferii timişoreni! Serviciul Public pentru Administrarea Parcărilor-Timpark anunță că, din cauza...

Trafic ”redesenat” pe șoseaua care desparte Timișoara de Dumbrăvița

Intersecția străzilor Constructorilor și Pheonix cu Calea Sever Bocu (Lipovei) a fost reconfigurată ca...

Parcare noua, ”amenajata modern” in zona in care locuieste primarul Timisoarei

Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, a anunțat că un nou spațiu dintre blocuri, pe...