AcasăStiriAdministratiePrimăria Timișoara și E.On Gaz au încheiat un acord pentru reeșalonarea unor...

Primăria Timișoara și E.On Gaz au încheiat un acord pentru reeșalonarea unor datorii ale Colterm de 51,5 milioane de lei

Primăria Timișoara și compania E.On Energie România au ajuns la un acord de reeșalonare pe o perioadă de 30 de luni a unor datorii ale Colterm de 51,5 milioane de lei și garantate în trecut de municipalitate și pentru care risca să fie executată silit.

Municipalitatea a fost somată încă din 2018 să plătească aceste datorii, care între timp au acumulat penalități de alte câteva milioane de lei. 

Este vorba despre datorii acumulate începând cu anul 2013 și pe care Primăria Timișoara era somată să le plătească din 2018, riscând să fie executată silit. 

Fosta administrație a garantat în mod inconștient facturile Colterm, ocolind reglementările privind datoria publică locală. Am mai vorbit și în trecut despre problemele grave moștenite cu această companie. În prezent, Colterm poate intra oricând în insolvență, chiar faliment, la cererea creditorilor. Și odată cu Colterm riscă să intre și primăria în insolvență. Din păcate, fosta administrație a îndatorat instituția către Colterm, iar primăria este garant și poate fi executată. Expunerea Primăriei către Colterm este de circa 160 milioane de lei. Cu această reeșalonare a datoriilor reușim sa diminuăm presiunea pusă pe bugetul local de aceste decizii inconștiente, să recâștigăm încrederea creditorilor și să punem bazele unei dezvoltări sănătoase pe viitor a acestei companii. Îi asigur pe timișoreni că lucrăm continuu pentru a asigura serviciile de apă caldă și termoficare, chiar dacă administrația anterioară a predat compania într-o situație dezastruoasă”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Recent, Primăria Timișoara a semnat un acord cu Banca Mondială care are ca obiectiv sprijinirea Municipiul Timișoara în îmbunătățirea capacității de planificare pentru dezvoltarea durabilă a sistemului de termoficare și eficiența energetică a clădirilor din oraș.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!
Ioana Danciu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente