Fotor1107160845

Primarul Nicolae Robu roagă Partidul Social Democrat să ridice sprijinul politic pe care îl oferă viceprimarului Traian Stoia, şi să desemneze un alt candiadat la funcţia de viceprimar al Muncipiului Timişoara. În cazul în care PSD-ul refuză ridicarea sprijinului, primarul a declarat că va încerca să îi dea alte atribuţii.

Conform primarului Timişoarei, această decizie vine ca urmare a faptului că viceprimarul Traian Stoia nu îşi respectă atribuţiile acordate şi iese din sfera puterii sale de acţionare. Din datele furnizate de primar, viceprimarul Traian Stoia s-a băgat chiar şi peste atribuţiile viceprimarului Dan Diaconu – şi anume clădirile din zona şcolară, medicală şi culturală.

Domnul Stoia a refuzat de la început să îşi respecte atribuţiile, se ocupă mereu de altceva, iar în loc să lase rezultate în urmă – lasă conferinţe de presă cu subiecte de scandal şi atâta tot.” – a declarat primarul Timişoarei – Nicolae Robu. „Este incapabil să gestioneze resortul pe care i l-am acordat şi pune în pericol anchetele care se desfăşoară

Oamenii de afaceri – Emil şi Marius Cristescu au fost unii din susţinătorii campaniei electorale a primarului Nicolae Robu din anul 2012. Însă, primarul îl acuză pe Traian Stoia că l-ar fi luat pe Marius Cristescu alături de el în controalele pe care le realiza în calitate de viceprimar.

O fi Cristescu şeful lui, dar în altă parte!” – a declarat Nicolae Robu „Să nu îşi închipuie cineva că dacă mă sprijină eu voi facilita vreodată cuiva vreun câştig incorect, necinstit şi ilegal, ca să îşi poată scoate sumele cu care au fost sprijinite campaniile electorale. Nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla niciodată. În acelaşi timp trebuie să menţionez că nu mi-a cerut nimeni până în momentul de faţă să fac vreun abuz

Viceprimarul Traian Stoia a răspuns: „Primăria nu este condusă de frații Cristescu, ci de Greblă (Sanda Greblă, consilieră la cabinetul primarului), iar dacă nu poate colabora cu Stoia, atunci poate colabora cu ANI” – conform oradetimis, iar Lucian Ursuleţu – purtătorul de cuvânt al PSD Timiş a afirmat că este exclus ca partidul PSD să retragă sprijinul politic oferit lui Traian Stoia.