rezist

Nemulţumiţi de atacurile la adresa Direcţie Naţionale Anticorupţie, protestatarii #rezist au ieşit din nou în stradă la Timişoara. Locul de întâlnire a fost Piaţa Sfântu Gheorghe. Adunarea s-a dat de la ora 18, când afară temperaturile săreau de 33 de grade, iar numărul participanţilor nu a fost mai mare de 20.

Motivele detaliate privind organizarea protestului au fost făcute publice pe Facebook, acolo unde iniţiatorii protestului au scris că „Penalii din politică au declanșat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publică de noul guvern vizează vechea preocupare a infractorilor și inculpaților din politică: decapitarea DNA. Atacul a fost declanșat luni de ministrul Justiției, Tudorel Toader, sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile și în ziarele cu patroni condamnați sau inculpați care au interese comune cu polticienii corupți, unde s-a declanșat o campanie de denigrare a conducerii DNA. Aceste demers este impotriva interesului public de continuare a operațiunilor care combat corupția și afectează grav principiul independenței Justiției. Nu e vorba de doctrine politice, de stânga sau de dreapta. E vorba de persoane cu dosare penale, condamnați și inculpați, care folosesc puterea provenită din voturile acordate partidelor pe care le reprezintă pentru a-și rezolva problemele penale. Un grup de persoane cu probleme penale, condamnați și inculpați, nu poate forța decapitarea unei instituții din sistemul judiciar. Este un nou asalt asupra DNA într-un context mai grav decât până acum pentru că politicienii penali au depășit bariere importante. Curtea Constituțională nu mai e o stavila pentru ei. În Consiliul Superior al Magistraturii au parte de sprijin. Din interiorul DNA sunt procurori care au înregistrat ședințele și le-au oferit televiziunii unui inculpat fugar. Este un context mult mai grav decât până acum, de aceea, situația e mult mai periculoasă și reacția noastră trebuie să fie fermă. O Justiție sub control politic înseamnă încă o generație pierdută. Duminică 9 iulie ieșim din nou în stradă, alături de celelalte mișcări civice, în toate marile orașe din România, pentru a susține independența Justiției, pentru a susține DNA și pentru a arăta mafioților că nu pot trece peste voința oamenilor cinstiți”.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.