Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialProtestatarii #rezist, în stradă, la Timişoara. Câţi oameni au înfruntat căldura năpraznică

Protestatarii #rezist, în stradă, la Timişoara. Câţi oameni au înfruntat căldura năpraznică

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nemulţumiţi de atacurile la adresa Direcţie Naţionale Anticorupţie, protestatarii #rezist au ieşit din nou în stradă la Timişoara. Locul de întâlnire a fost Piaţa Sfântu Gheorghe. Adunarea s-a dat de la ora 18, când afară temperaturile săreau de 33 de grade, iar numărul participanţilor nu a fost mai mare de 20.

Motivele detaliate privind organizarea protestului au fost făcute publice pe Facebook, acolo unde iniţiatorii protestului au scris că „Penalii din politică au declanșat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publică de noul guvern vizează vechea preocupare a infractorilor și inculpaților din politică: decapitarea DNA. Atacul a fost declanșat luni de ministrul Justiției, Tudorel Toader, sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile și în ziarele cu patroni condamnați sau inculpați care au interese comune cu polticienii corupți, unde s-a declanșat o campanie de denigrare a conducerii DNA. Aceste demers este impotriva interesului public de continuare a operațiunilor care combat corupția și afectează grav principiul independenței Justiției. Nu e vorba de doctrine politice, de stânga sau de dreapta. E vorba de persoane cu dosare penale, condamnați și inculpați, care folosesc puterea provenită din voturile acordate partidelor pe care le reprezintă pentru a-și rezolva problemele penale. Un grup de persoane cu probleme penale, condamnați și inculpați, nu poate forța decapitarea unei instituții din sistemul judiciar. Este un nou asalt asupra DNA într-un context mai grav decât până acum pentru că politicienii penali au depășit bariere importante. Curtea Constituțională nu mai e o stavila pentru ei. În Consiliul Superior al Magistraturii au parte de sprijin. Din interiorul DNA sunt procurori care au înregistrat ședințele și le-au oferit televiziunii unui inculpat fugar. Este un context mult mai grav decât până acum, de aceea, situația e mult mai periculoasă și reacția noastră trebuie să fie fermă. O Justiție sub control politic înseamnă încă o generație pierdută. Duminică 9 iulie ieșim din nou în stradă, alături de celelalte mișcări civice, în toate marile orașe din România, pentru a susține independența Justiției, pentru a susține DNA și pentru a arăta mafioților că nu pot trece peste voința oamenilor cinstiți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...