A-aruncat-jardiniere-cu-flori-peste-balustrada-Pod-Michelangelo-1

Un tânăr din Recaș a fost sancționat drastic după ce a răspuns provocării a doi prieteni de a arunca în gol jardinierele amplasate pe Podul Michelangelo.

Florile din Timișoara au un adevărat ”magnet” la tot felul de personaje care sunt puse pe a le distruge, fie că acestea se regăsesc în zone centrale sau mai puțin centrale, fie că sunt în jardiniere agățate de diferite balustrade sau în cele de pe mijlocul insulelor ”verzi” ce despart sensurile de deplasare rutieră, sute de oameni le rup, le deteriorează, ori le aruncă chiar cu tot cu jardiniere, atunci când acest gest este posibil.

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona centrală a Timișoarei, au depistat în cursul nopții trecute, mai exact în jurul orei 02:40, o persoană care a deteriorat jardiniere cu flori montate pe balustrada Podului Michelangelo. Cel în cauză a aruncat trei jardiniere peste balustrada podului, înspre Parcul Copiilor și chiar în Bega. Acesta a fost identificat în persoana lui G.I., din Recaș. Tânărul a declarat că a încercat astfel să răspundă unei provocări venite din partea celor doi prieteni cu care se afla în timp ce trecea pe Podul Michelangelo. Cel în cauză a fost sancționat cu amenda maximă prevăzută de HCL 371/2007 modificată.

”Poliția Locală atrage din nou atenția persoanelor care deteriorează sau distrug materialul dendrofloricol, băncile, coșurile de gunoi stradal, alte obiecte de mobilier urban că vor fi sancționate drastic, sancțiunile pentru astfel de fapte fiind între 2.000 și 2.500 lei. De-a lungul timpului, atât tineri români, dar și străini au găsit o modalitate să se distreze atunci când trec prin zona Podului Michelangelo, deteriorând jardinierele cu flori, dar distracția i-a costat scump fiind de fiecare dată aplicate sancțiuni. Până acum au fost surprinși în această postură, pe lângă români, și italieni, nemți, belgieni, spanioli, portughezi, turci, israelieni, austrieci și moldoveni”, amintesc reprezentantii Direcției Poliția Locală Timișoara.