PSD Timiș despre zilele dedicate tinerilor și pensionarilor: Primarul se înfruptă fără rușine din bugetul Timișoarei

- Advertisement -

PSD Timiș a reacționat la anunțul primarului Nicolae Robu, legat de organizarea de zile speciale dedicate tinerilor și pensionarilor, înainte de alegerile locale din iunie 2016. Potrivit social-democraților, „disperarea lui Nicolae Robu se apropie de cote maxime”, iar primarul „recurge la metode mârşave şi se înfruptă fără ruşine din bugetul Timişoarei”.

Potrivit declarațiilor primarului de marți, Ziua Pensionarilor va avea loc în 21 mai, Ziua Tinerilor se va desfășura în 23 aprilie, iar Ziua Majoratului va fi sărbătorită în 7 mai. Social-democrații sunt de părere că aceste zile reprezintă campanie electorală mascată, care se va face din bugetul Timișoarei.

„Disperarea lui Nicolae Robu se apropie de cote maxime, astfel că primarul Timişoarei apelează la o strategie prin care încearcă o reapropiere faţă de electorat. Doar că face acest gest recurgând la metode mârşave şi se înfruptă fără ruşine din bugetul Timişoarei. În cadrul unei conferinţe de presă, Nicolae Robu a anunţat organizarea a trei evenimente pe care dânsul le consideră culturale: Ziua Pensionarilor Timişoreni, Ziua Tinerilor şi Ziua Majoratului, toate urmând să aibă loc în plină campanie electorală şi să fie finanţate din bugetul Primăriei”, a transmis Florin Bîrsășteanu, președintele PSD Timișoara și contracandidatul lui Robu la alegerile locale.

Edilul susține că aceste zile nu au nicio legătură cu alegerile locale, ci cu… sosirea primăverii. Mai mult, el le-a motivat ca aducând un plus pentru campania Timișoara Capitală Culturală Europeană.

„Am considerat că aceasta este perioada cea mai propice înainte de plecarea în vacanță a tinerilor. Pentru pensionari sunt sigur că va fi frumos, mai ales că acum, în perioada aceasta au înflorit pomii… toamna nu este propice pentru așa ceva. Trebuie să aducem o ofertă diferită de ce a fost până acum. Toate aceste evenimente vor ajuta Timișoara la candidatura ei la titlul de Capitală Europeană a Culturii, evaluarea finală este la sfârșitul verii. Este foarte important ca cât mai multe evenimente să se desfășoare în această perioadă a anului. Vor fi și concerte, am vrea să fie și în cartiere, nu numai în Piața Victoriei și Piața Libertății”, a explicat Nicolae Robu, marți.

Social-democrații însă spun că aceste zile nu vor avea niciun impact asupra campaniei Timișoara Capitală Culturală Europeană și că nu reprezintă decât o încercare de a folosi fonduri publice în scopuri personale, electorale.

„Mai mult, edilul plusează şi spune fără niciun fel de reţinere că aceste evenimente pur electorale vor ajuta Timişoara să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană. Este foarte trist că aşa înţelege Nicolae Robu să cheltuie banii alocaţi Agendei Culturale şi mai trist este că poate afirma că astfel de evenimente vor duce Timişoara spre titlul amintit. Conştient, probabil, de ceea ce urmează să se întâmple peste câteva luni, Nicolae Robu bagă adânc mâna în buzunarele timişorenilor în încercarea disperată de a câştiga voturi, în timp ce oraşul nostru nu are niciun proiect concret de Capitală Culturală Europeană. Îi atragem atenţia pe această cale domnului Nicolae Robu că bugetul Timişoarei nu este puşculiţa dânsului pentru campania electorală şi că folosirea banului public în alte scopuri decât cele legale se pedepseşte”, a explicat Florin Bîrsășteanu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare