Timișorenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun și nu doar lor, li se pregătește o surpriză uriașă. În depourile Regiei Autonome de Transport Timișoara (RATT) se regăsește un tramvai nou-nouț.

Nu este vorba despre modelul ”Armonia”, tramvaiul reabilitat la Arad și Pașcani în baza unui contract cu Primăria Timișoara, ci despre un model produs tot la fabrica Astra Vagoane din Arad, dar nou-nouț. Tramvaiul botezat „Autentic”, așa cum se poate observa și din imaginile postate de utilizatorii forumului RATT, a fost adus în cel mai mare secret în orașul de pe Bega și, conform speculațiilor, va fi un tramvai donat de proprietarii noului Mall care se va deschide în Calea Șagului, asta după ce investitorii au demarat lucrările de prelungire a liniei tramvaiului 7 până în ”curtea” Shopping City Timișoara.

Așa cum se poate observa din imaginile din galeria foto de mai jos, tramvaiul Autentic este vopsit complet în violet și are, în plus față de deja-cunoscutele Armonia, podea coborâtă (low floor), accesul în interiorul vehiculului făcându-se fără a urca nici măcar o treaptă. ”Are trei uși, e cu podea joasă, e cu 10 centimetri mai lat (5+5) decât Armonia și nu atât de înalt. În rest, nu știu nimic despre statutul lui, dar probabil vom afla zilele următoare”, explică forumistul care a postat și imaginile de mai jos. Dacă la interior, tramvaiul seamănă izbitor cu Armonia, la exterior, Autentic este o copie fidelă a tramvaiului Imperio, realizat de arădeni în colaborare cu germanii de la Siemens.

Rămâne de văzut în viitorul apropiat care este ”scopul și durata vizitei” acestui tramvai modern la Timișoara și mai ales dacă el va fi pus la dispoziția utilizatorilor de transport în comun pe șine din orașul de pe Bega.