Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăRadio Guerrilla – pe piciorul de închidere al CNA-ului

Radio Guerrilla – pe piciorul de închidere al CNA-ului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Radioul a luat naștere în iarna lui 2004, sub “tutela” grupului media Realitatea-Cațavencu. Însușirea care îl diferențiază de celelalte FM-uri este distincția conținutului. În vreme ce, toate posturile selectează piese parcă dintr-un playlist comun, Guerrilla aduce ceva dedicat altei “pături” a societății. “Sfarsitul anului 2004 gasea spatiul FM sufocat de radiouri-robot, lipsite de conţinut şi cu formă monotonă. Ascultatorilor nu le erau oferite repere-model, demne de urmat şi de admirat. Radioul fusese transformat într-o maşină care vorbeşte fără să asculte şi să stimuleze reacţii coerente.”, afirmă aceștia pe rețeaua lor de socializare.

Experiment dovedit, poți în orice moment da drumul radioului navigând pe cel puțin 3 posturi, vei asculta aceleași melodii “în tandem”, un pic de Marabou, un pic de Inna, adăugăm niște Alex Velea cu invitat special Connect-R și periodic (la aproximativ fiecare 4 piese) vă veți “bucura” și ”rebucura” de Nicole Cherry și piesa ei arhicunoscută, Memories. Să nu mai vorbim despre moderatorii emisiunilor ale “frecvențelor de consum”, care sunt de două feluri: fie o Ana, Andreea, Cristina, Bianca etc, deținătoare de o voce pițigăiată și mult prea agitată, care își încheie “discursul” cu celebrul “vă pup dulce, rămâneți pe frecvența…”, fie cei doi crainici cvasi-amuzanți, ce se chinuie din răs-răsputeri să fie “cool” sau să fie atât de generoși încât sa ofere ba excursii în Thailanda, ba cel mai nou și mai performant model de telefon sau mașină.

Guerrilive Radio Session, a adus în studio nume „grele”, Subcarpați, Doc, Deliric1, Vlad Dobrescu, Paraziții, Ada Milea, Silent Strike, Alexandrina Hristov, Alternosfera care au bucurat urechile ascultătorilor cu muzică de calitate transmisă live.  (E)misiunile lor, jonglează în diversitate, de la matinale “Guerilla de dimineață” la cele tematice, Asta la istoria! Asta la memoria, nene!, emisiune cu iz din istoria recentă pusă în context actual, “Gaming Show”, ”Vocea Filmelor”, “Musica Libre” iar lista continuă.

Ca orice lucru bun ce moare în România, licențele terestre pentru toate cele 24 de stații ale Radioului Guerrilla au fost retrase de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. Hotărârea a fost luată după ce Realitatea Media a anunțat scoaterea la licitație a licențelor audiovizuale ale radioului, lucru considerat de cei din CNA, a fi ilegal.  Momentul în care Guerrilla va fi supusă la tăcere nu este încă cunoscut dar pe site-ul lor oficial, și-au anunțat ascultătorii că problema se va rezolva, “Stati linistiti la locurile voastre!  Radio Guerrilla a respectat legea dar respectă și decizia CNA. Suntem hotărâți să continăm proiectul editorial. Și îl vom continua, pentru că peste 45 de zile ne vom prezenta la concursul pentru redobândirea licențelor. Pentru că vorba lui Tamango, Radio Guerrilla e Radio Guerrilla!” . Sub motto-ul, “Binili Învingi!”, Radio Guerrilla speră să își continue activitatea de “a deschide minți din 2004”.

 

sursă foto: cdn.iqads.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare