Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateRecomandarile medicilor pentru zilele geroase. Cum ne protejam copiii

Recomandarile medicilor pentru zilele geroase. Cum ne protejam copiii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Iarna a revenit în forţă în ultimele zile ale lunii februarie. Prognoza meteo arată că frigul şi ninsorile vor mai dura până sâmbătă. La nivel naţional zeci de drumuri au fost închise, după ce autorităţile au fost luate, din nou, prin suprindere de faptul că iarna ninge. Ministerul Sănătăţii a emis un comunicat de presă prin care oferă o serie de recomandări pentru zilele cu temperaturi scăzute.

”În zilele cu temperaturi scăzute, Ministerul Sănătatii recomandă populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon”, transmite ministerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Caniculă la Timișoara. Unde sunt deschise punctele de prim-ajutor

Avetizare meteorologică în Banat: temperaturi de peste 40 de grade Celsius în următoarele zile....

Polițiștii din Timișoara, acțiune de prevenire a furturilor și tâlhăriilor. Vezi SFATURILE oamenilor legii

Vineri, 12 iunie 2015, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii,...

Polițiștii fac recomandări colindătorilor mari și mici! Află ce sfaturi dau părinților

Cetele de colindători, mari şi mici, merg din casă în casă, la sate şi...