Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialToată vara au furat din locuințe din Timișoara, acum au fost prinși...

Toată vara au furat din locuințe din Timișoara, acum au fost prinși de polițiști. Ce sfaturi dau oamenii legii pentru evitarea furturilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Miercuri, 19 noiembrie 2014, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Timişoara, oamenii legii au identificat doi tineri de 36 şi 26 de ani, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe. Din cercetări reiese faptul că în perioada aprilie 2012 – august 2014, cei doi ar fi pătruns, prin efracţie, în cinci imobile situate pe raza municipiului Timişoara, iar din interior ar fi sustras electronice şi electrocasnice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei.

Cei doi bărbați au fost reţinuți imediat, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi şi recuperării prejudiciului cauzat.

Pentru PREVENIREA furturilor din locuințe, polițiștii RECOMANDĂ:

Uşa de acces să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite (tip ”cu amprentă”) şi cu lanţ de siguranţă. Atunci când constataţi că una dintre încuietorile uşii de acces a fost blocată, devenind nefuncţională, prin introducerea în orificiul său a unor corpuri străine (sârme, beţe de chibrit etc.), înlocuiţi-o.

Acordaţi atenţie şi intrărilor secundare în locuinţe, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri prin care se poate face accesul în locuinţa.

Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă.

Anunţaţi imediat Poliţia atunci când în holurile scărilor, pe paliere sau în faţa uşii unui apartament sesizaţi persoane dubioase sau care staţionează fără motiv. Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora.

Înştiinţaţi secţia de poliţie de care aparţineţi atunci când observaţi că persoane necunoscute ies din bloc cu bagaje voluminoase sau atunci când aceştia scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri. Reţineţi, pe lângă semnalmentele acestora şi culoarea, marca şi numărul de înmatriculare al autovehiculului cu care s-au deplasat.

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră.

Nu lăsaţi bilete în uşă, prin al căror conţinut să informaţi străinii, că aţi plecat în concediu.

Evitaţi găzduirea persoanelor despre care nu aveţi date concrete şi verificate.

Dacă primiţi un telefon şi nu recunoaşteţi interlocutorul, rezumaţi-vă la a spune „aţi greşit numărul” şi nu intraţi în discuţii care ar putea furniza date despre persoana dumneavoastră.

În situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare! Nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia de scrisori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare