Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Țara lu’ Papură Vodă (IV)

- Advertisement -

Lasându-i deoparte pe Klaus Iohannis si Victor Ponta, votul românilor de duminca trecută spune câteva lucruri mari și late. În primul rând, românii vor o reformă corectă, concretă, rapidă și eficientă a clasei politice actuale. Românii nu mai vor politicieni corupți în Parlament, care sa se ascundă după imunitate! Imunitatea parlamentară trebuie să dispară, iar toți românii să fie egali în fața Legii. Aceeași români mai vor o Justiție liberă și independentă, fără imixțiuni și fără numiri politice pe funcții. O altfel de Justiție, un altfel de Parlament, o altfel de clasă politică. Practic, o nouă Românie: una normală, una prosperă, una unită, una în care nu se minte și una în care mass-media de casă nu manipulează, sub nicio formă.

Judecând la rece, nu cred că neapărat problemele românilor din Diasporă, i-au scos pe conaționalii lor din casă la vot, cât a făcut-o DNA-ul Laurei Codruța Kovesi și SRI-ul lui George Maior. Cred mai degrabă că valul imens de arestări din această toamnă fierbinte și stenogramele incendiare au ridicat vălul de pe ochii românilor de pretutindeni care, in ceasul al doisprezecelea, au realizat că trăiesc într-o țară coruptă până-n măduva oaselor, în care minciuna și traficul de influență stau la masă cu Guvernul și marea majoritate a clasei politice actuale. Această Românie putredă, cred că i-a speriat pe români și i-a mobilizat să iasă la vot și sa-și ceară țara inapoi!!!

Fără doar și poate, românii sunt primii invingători ai alegerilor de duminca trecută. Celălalt mare câștigător este statul de drept care, prin cele două instituții ale sale, DNA si SRI, a reușit să salveze, după lupte crâncene si demonizări, independența Justiției! Așadar, iată că ”divizia penală a SRI”, așa cum a fost alintat DNA-ul Codruței Kovesi de către clasa politică actuală, a reușit să răzbată și să țină piept tuturor încercărilor de a fi redusă la tăcere și de a întoarce capul într-o altă direcție, decât cea democratică. Că lucrurile stau întocmai, se vede cu ochiul liber și în presa internațională, ca să nu mai vorbim de cancelariile europene sau SUA, acolo unde DNA si SRI sunt văzute ca vârfuri de lance în ceea ce privește combaterea corupției.

Până la urmă, vorba procurorului Kovesi: ”Daca este o vina sa colaborezi cu o instituție a statului (n.n- SRI), îmi asum această vină. Nu e o rușine, să colaborezi cu o institutie a statului, e o rusine sa colaborezi cu infractorii. Cred că există o supărare pentru unii că aceste două institutii lucrează foarte bine în prezent, sunt unite în lupta cu marea corupție. Avem în lucru dosare mari, complexe, care vizează persoane cu functii importante. Cât vom fi lăsați să ne facem treaba, o vom face la fel de bine și eficient. Suntem la curent cu toate metodele de furt și disimulare a banilor. Dacă se cred mai deștepti decât noi, fac o mare greșeală, nu sunt. Și nici intangibili nu sunt…”

 

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore