DNA

16 persoane, printre care oameni politici din PSD Timiș și foști șefi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, au fost trimise în judecată de DNA. DNA a emis astăzi un comunicat prin care anunță că prejudiciul cauzat de rețeaua formată se ridică la 800.000 de euro, banii provenind din importului de autoturisme din spațiul european și revanzarea acestora „la negru”, cu eludarea obligațiilor legale privind plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2011 – 2013, inculpatul Boț Iulian, lider al unui clan local, împreună cu inculpații Toader Nicolae și Bejan Petrea, au constituit și au acționat în cadrul unui grup infracțional organizat, având ca scop desfășurarea de activități evazioniste, prin intermediul a două societăți comerciale administrate de aceștia din urmă.
Activitatea infracțională a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 euro, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spațiul european și revânzării acestora „la negru”, cu eludarea obligațiilor legale privind plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Începând din noiembrie 2013 și până în data de 1 februarie 2016, demersurile infracționale ale grupului au fost sprijinite și protejate de avocatul Bîlc Marin din cadrul Baroului Timiș, dar și funcționari publici din cadrul I.P.J. Timiș, ofițeri cu funcții de conducere în cadrul instituției, care au fost atrași de-a lungul timpului în sfera de influență a clanului și fidelizați prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale și sume de bani – Muntean Sorin Petru, șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș și Pavel Dumitru, șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș”, se arată în comunicatul DNA.

Pe lista cu oameni trimiși în judecată se află Sorin Munteanu, la data faptelor inspector-șef al IPJ Timiș, Mircea Bolos, adjunct al inspectorului șef, Dumitru Pavel, fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Timiș, Marcel Crăciunescu, fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Timiș, Dorinel Temu, fost șef al Poliției orașului Recaș, Adrian Berzescu, fost șef al Poliției Locale Recaș, Teodor Pavel, fost primar al Recașului, Marin Bîlc (avocat), Eugen Milutinovici (om de afaceri), Vasilică Gîrbaci, Ionuț Bledea, Adrian Dincă, Sorin Drăghici (toți ofițeri sau agenți la Poliția Rutieră), Iulian Boț, Constantin Toader și Petrea Bejan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here