Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPesedisti si fosti sefi din IPJ Timis, trimisi in judecata de DNA...

Pesedisti si fosti sefi din IPJ Timis, trimisi in judecata de DNA pentru infractiuni cu prejudiciu de 800.000 de euro

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

16 persoane, printre care oameni politici din PSD Timiș și foști șefi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, au fost trimise în judecată de DNA. DNA a emis astăzi un comunicat prin care anunță că prejudiciul cauzat de rețeaua formată se ridică la 800.000 de euro, banii provenind din importului de autoturisme din spațiul european și revanzarea acestora „la negru”, cu eludarea obligațiilor legale privind plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2011 – 2013, inculpatul Boț Iulian, lider al unui clan local, împreună cu inculpații Toader Nicolae și Bejan Petrea, au constituit și au acționat în cadrul unui grup infracțional organizat, având ca scop desfășurarea de activități evazioniste, prin intermediul a două societăți comerciale administrate de aceștia din urmă.
Activitatea infracțională a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 euro, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spațiul european și revânzării acestora „la negru”, cu eludarea obligațiilor legale privind plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Începând din noiembrie 2013 și până în data de 1 februarie 2016, demersurile infracționale ale grupului au fost sprijinite și protejate de avocatul Bîlc Marin din cadrul Baroului Timiș, dar și funcționari publici din cadrul I.P.J. Timiș, ofițeri cu funcții de conducere în cadrul instituției, care au fost atrași de-a lungul timpului în sfera de influență a clanului și fidelizați prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale și sume de bani – Muntean Sorin Petru, șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș și Pavel Dumitru, șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș”, se arată în comunicatul DNA.

Pe lista cu oameni trimiși în judecată se află Sorin Munteanu, la data faptelor inspector-șef al IPJ Timiș, Mircea Bolos, adjunct al inspectorului șef, Dumitru Pavel, fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Timiș, Marcel Crăciunescu, fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Timiș, Dorinel Temu, fost șef al Poliției orașului Recaș, Adrian Berzescu, fost șef al Poliției Locale Recaș, Teodor Pavel, fost primar al Recașului, Marin Bîlc (avocat), Eugen Milutinovici (om de afaceri), Vasilică Gîrbaci, Ionuț Bledea, Adrian Dincă, Sorin Drăghici (toți ofițeri sau agenți la Poliția Rutieră), Iulian Boț, Constantin Toader și Petrea Bejan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Film artistic! TaximeTRISTUL-activist Simi Drăgoi de la firma ”Tudo” confundă extrem de grav ficțiunea cu realitatea!

Ca să o scurtăm: Simon Petru Drăgoi este una și aceeași persoană cu cel...

De-ale carnavalului! TaximeTRISTUL-activist Simi Drăgoi, spaima autorităților publice, șoferilor și a societăților de asigurări auto

Mai mult ca sigur, numele de Simion Petru Drăgoi nu spune mai nimic opiniei...