Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPeste 1.300 amenzi aplicate de poliţiştii rutieri din Timiş, în cadrul unei...

Peste 1.300 amenzi aplicate de poliţiştii rutieri din Timiş, în cadrul unei acţiuni la nivel european

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nefolosirea centurii de siguranţă şi celelalte abateri (excesul de viteză, efectuarea unor manevre riscante de depăşire, neacordarea priorităţii celor în drept etc.), care pun în pericol siguranţa traficului rutier, conduc la rănirea gravă a persoanelor implicate în astfel de evenimente rutiere.

În săptămâna 9-15 septembrie 2013, poliţiştii timişeni, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au desfăşurat acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor rutiere privind folosirea centurii de siguranţă pe principalele artere din municipiul Timişoara dar şi pe drumurile judeţene şi naţionale.

Aceste acţiuni au avut ca scop impunerea unui climat de disciplină în domeniul circulaţiei rutiere în ceea ce priveşte respectarea regulilor de circulaţie şi a normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice, precum şi asigurarea unui climat de siguranţă sporit pentru toţi participanţii la traficul rutier.

96 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic, aceştia aplicând 1.339 de sancţiuni contravenţionale pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 203 pentru folosirea telefonului mobil pe timpul deplasării fără a avea activat dispozitivul „hands free”.

Pe timpul derulării acţiunilor în teren poliţiştii au distribuit materiale informativ-preventive în scopul conştientizării participanţilor la trafic a importanţei utilizării centurii de siguranţă. Astfel de acţiuni se vor derula şi în această săptămână, pe raza întregului judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare