RETETA ZILEI – 7 IANUARIE

0
1093

CLĂTITE ÎN SOS DE VANILIE

INGREDIENTE:

10 foi de clătite

Umplutură:

250 g brânză dulce

3 gălbenuşuri

5 linguri de zahăr

1 plic zahăr vanilat

Coajă rasă de portocală

Sos de vanilie:

500 ml smântâna dulce

3 gălbenuşuri

1 plic zahăr vanilat

Bezea:

6 albuşe

6 linguri de zahăr

1 plic zahăr vanilat

Puţină sare

MOD DE PREPARARE:

Se prepară clătitele după reţeta obişnuită, se ia un vas termo- rezistent care se unge cu unt sau margarină.Se amestecă ingredientele pentru umplutură, se umplu clătitele şi se rulează, apoi se pun în vas iar peste se toarnă sosul de vanilie care se prepară după cum urmează; se pune într-un vas smântâna se adăugă gălbenuşele pe rând apoi zahărul şi se omogenizează bine şi se pune pe aragaz la foc mic amestecând continuu până începe să fiarbă, se trage de pe foc şi se adăugă zahărul vanilat. Acest sos se toarnă peste clătite şi se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Între timp se prepară bezeaua.Se bat albuşele cu puţină sare şi când au devenit o spumă consistenta se adăugă treptat zahărul şi zahărul vanilat se bat în contiunuare până se topeşte zahărul .Se scoate tava din cuptor şi se pune deasupra, ori cu lingura,ori dacă deţineţi un poş pentru ornat e şi mai bine Se dă iarăşi la cuptor până se rumeneşte puţin. Se serveşte după ce s-a răcit. .Este o reţetă delicioasă şi uşor de făcut.

Poftă Bună!!!!

Sursă: Bucătăresele vesele

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.