Prăjitură cu mere şi bezea – Reţeta zilei – 06 octombrie

Expoziţie pentru casă, construcţii şi decoraţiuni la MALL

In perioada 05-07.10.2012 in Iulius Mall Timisoara va avea loc cea de-a V-a editie a manifestarii expozitionale "Home Construct & Ambient". Prezenta editie se constituie...

Admitere la clasa teologică a Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara

Pentru cele 28 de locuri se pot înscrie elevii clasei a VIII-a (care au media generală de absolvire a claselor a V-a – a...

Muzeul Satului Bănăţean se bucură de un nou pavilion expoziţional

Construcţia are o suprafaţă de 2.682 de metri pătraţi, trei spaţii expoziţionale, birouri, laboratoare şi un depozit pentru peşte 13.000 de obiecte. Aerul rustic...

REGINA ROCK AND ROLL-ULUI TINA TURNER cetăţean elveţian la 73 de ani

Tina Turner intenţionează să renunţe la cetăţenia americană în favoarea celei elveţiene, imediat ce va primi paşaportul elveţian potrivit publicaţiei elveţiene Blick. Născută în anul...

INGREDIENTE:

pentru aluatul fraged:

jumatate pachet margarina (rama, sau delma)

1 cana jumatate de faina

jumatate cana zahar

2 oua intregi batute

1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu

pentru umplutura:

3-4 mere rase

1 budinca vanilie preparata conform instructiunilor de pe plic

4 albusuri + 8 linguri de zahar

1 ligura de gris

2-3 linguri de zahar (depinde cat doriti de dulce)

MOD DE PREPARARE:

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus ,care se pune la rece pentru 15min.Intre timp se prepara budinca si se lasa la racit ,merele se scurg de zeama se amesteca cu zaharul si grisul. Se bat  albusurile bine si se adauga treptat zaharul.Aluatul se scoate de la rece si se intinde o foaie care sa acopere si putin din peretii tavi de copt pe care am uns-o in prealabil si am tapetat-o cu faina ,se inteapa cu furculita ,se adauga merele si se introduce la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 20-25 min (cuptorul este incalzit la 180 grade) .Se scoate si se adauga budinca si bezeaua si se mai introduce pentru aprox.5 min (pana bezeaua capata o culoare aurie).Se scoate din cuptor si se portioneaza cand este rece.

Pofta Buna!!!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

URMARITI-NE!

14,220FaniÎmi place
511CititoriConectați-vă
141CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
42,600AbonațiAbonați-vă

NATIONAL

Cursa aeriana Timisoara – Bucuresti, cea mai frecventata ruta din Romania, in 2019

Bilantul traficului aerian de pasageri în transport intern, pe ruta Timișoara – București, în anul precedent, confirmă o creștere a datelor...

Delgaz Grid: clujenii, campioni nationali la furtul de gaze; iesenii la curent!

Specialiştii Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – septembrie, peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos, 800 dintre acestea fiind...

Padurar Romsilva ucis in timp ce incerca sa previna o defrisare ilegala de arbori

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț,...

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Aliante electorale pentru primariile din Sag si Mosnita Noua

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două alianțe în ceea ce privește alegerile locale din luna septembrie.

ALERTA! 614 romani infectati cu COVID-19 si 17 morti, doar in ultima zi

Autoritățile medicale din țara noastră au făcut public cel mai nou raport al îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV 2. De la ultima...

Zboruri Timisoara – Dortmund cu bilete la preturi incredibile! 9,99 €, doar AZI

Compania Wizz Air, care operează zboruri și de pe Aeroportul Internațional Timișoara, a anunțat joi, 9 iulie, că în cursul zilei...