Reteta zilei – Rosenkranz (cozonac trandafir)

Bancul zilei – Ponta merge pe o stradă lăturalnică şi cade într-o groapă adâncă.

Trei copii săraci îl văd şi îl ajută să iasă afară din groapă. Drept răsplată, premierul le îndeplineşte câte o dorinţă la fiecare. Îl întreabă...

Reţeta zilei – Muşuroi de cârtiţă cu banane

  INGREDIENTE: Blat 6 ouă 6 linguri de zahăr 4 linguri de făină 2 linguri de cacao Un vârf de sare 1 plic praf de copt Crema 1 plic crema de vanilie Dr. Otker 1oo...

Reţeta zilei – Tort cu cocos şi ciocolată albă

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 200 g zahăr 200 g faină 1 lingura nucă de cocos 1 linguriţă praf de copt 3 linguri lapte 3 linguri ulei 1-2 linguri nucă de cocos Crema: 2 budinci cocos 2...

 

INGREDIENTE:

400 g faină

2 ouă întregi

praf de sare

110 ml lapte +3 linguri zahăr

25 g drojdie

Esenţa de vanilie, coaja lămâie, esenţa de rom

Umplutură:

130 g unt la temperatura camerei

6 linguri zahăr

Nucă tocată sau măcinata (cantitate după preferinţa)

10-12 linguri zahăr pentru caramelizat

Mod de preparare:

Pentru început cele 10 -12 linguri de zahăr se caramelizează într-o cratiţă cu diametru de 24 de cm şi se îmbracă pereţi acesteia după care se lasă la răcit. Din drojdie şi puţin lapte călduţ îndulcit se face o maia care se lasă câteva minute la dospit. Într-un castron se pune faină, la care se adăugă ouăle bătute cu praful de sare restul de lapte şi aromele se amestecă bine după care se adăugă treptat maiaua amestecând încontinuu.Se face un aluat omogen pe care îl frământaţi bine (se adăugă faina dacă este necesar).Se întinde o foaie dreptunghiulară cu grosimea de aproximativ 1 cm peste care se întinde untul amestecat cu zahărul la care se adăugă nucă, presând uşor cu palmele. Se rulează, iar rulada rezultată se taie în 6-7 bucăţi egale care se pun în picioare în cratiţa cu zahăr caramelizat lăsând spaţiu între rulade pentru creştere. Se lasă la dospit aproximativ 1 oră.Se pune în cuptorul preâncălzit la 170 grade pentru 40 minute. După ce s-a copt se scoate şi se răstoarnă imediat pe un platou (atenţie nu-l lăsaţi să se răcească în cratiţa pentru că se întăreşte zahărul).Se serveşte cu multă pofta Smile.

Vă doresc Poftă Bună!!!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

URMARITI-NE!

14,219FaniÎmi place
511CititoriConectați-vă
141CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
42,600AbonațiAbonați-vă

NATIONAL

Cursa aeriana Timisoara – Bucuresti, cea mai frecventata ruta din Romania, in 2019

Bilantul traficului aerian de pasageri în transport intern, pe ruta Timișoara – București, în anul precedent, confirmă o creștere a datelor...

Delgaz Grid: clujenii, campioni nationali la furtul de gaze; iesenii la curent!

Specialiştii Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – septembrie, peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos, 800 dintre acestea fiind...

Padurar Romsilva ucis in timp ce incerca sa previna o defrisare ilegala de arbori

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț,...

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Un obsedat sexual la medic

Un tip merge la medic și se plânge: – Când mă trezesc dimineața am o mare erecție și până nu i-o trag lu’ Alina de...

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao 250g faină 1/2 pachet praf de copt 1-2 linguri de lapte Blatul de cocos: 6...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut fara broblem control la aerobort. Pastrat dolar american blestemat, bentru construit aigea bomba, dat jumadate...