Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentReykjavik face cunoștință cu tradițiile românești

Reykjavik face cunoștință cu tradițiile românești

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Zilele Culturii Române la Reykjavik simbolizează prezentarea islandezilor a tot ceea ce înseamnă calităție și punctele forte ale culturii românești. ICR Londra a mai realizat, în anul 2011, o secţiune românească în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Reykjavik, acesta a constituit cea dintâi prezenţă culturală românească pe scena islandeză.

Întregul eveniment se va desfășura timp de o săptămână iar ca și activități, cei prezenți se pot bucura de secene cultural ale capitalei din Reykjavik, recitaluri de muzică clasică și contemporană precum și de filme, lecutri și dezbateri acadameice. Gurmanzii curioși se pot înfrupta din bucățile cu iz tradițional precum și licorile făcute din struguri.

Printre protagoniştii Zilelor româneşti se numără renumiţii muzicieni Remus Azoiţei şi Eduard Stan, regizorul Stere Gulea, istoricul Adrian Cioroianu, poeta Doina Ioanid, saxofonistul Lucian Nagy cu trupa “Triolectric” şi somelierul Bogdan Meica. Programul este organizat de către ICR Londra în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Danemarcei şi Republica Islanda şi Consulatul Onorific al României la Reykjavik, cu sprijinul Oficiului Naţional de Turism al României, TVR Internaţional, Companiei DAVINO şi MediaPro.

sursă foto:farm6.staticflickr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ponta își bate joc de românii din străinătate! ”Vrem o țară ca afară” nu e valabil și la M.A.E. FOTO/VIDEO

Așa cum am putut vedea ieri, toată ziua, românii din țară au votat așa...

Timişoara își sărbătoreşte minorităţile etnice prin două festivaluri, simultan. Vezi ce cuprind acestea

Timişoara a avut dintotdeauna un renume în România datorită multiculturalităţii sale. Amestecul etnic al...

Omul de afaceri Dinu Patriciu a DECEDAT, azi, la Londra!

Deși avea numai 64 de ani, Dinu Patriciu a fost răpus de cancer. Afaceristul...