ro

Zilele Culturii Române la Reykjavik simbolizează prezentarea islandezilor a tot ceea ce înseamnă calităție și punctele forte ale culturii românești. ICR Londra a mai realizat, în anul 2011, o secţiune românească în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Reykjavik, acesta a constituit cea dintâi prezenţă culturală românească pe scena islandeză.

Întregul eveniment se va desfășura timp de o săptămână iar ca și activități, cei prezenți se pot bucura de secene cultural ale capitalei din Reykjavik, recitaluri de muzică clasică și contemporană precum și de filme, lecutri și dezbateri acadameice. Gurmanzii curioși se pot înfrupta din bucățile cu iz tradițional precum și licorile făcute din struguri.

Printre protagoniştii Zilelor româneşti se numără renumiţii muzicieni Remus Azoiţei şi Eduard Stan, regizorul Stere Gulea, istoricul Adrian Cioroianu, poeta Doina Ioanid, saxofonistul Lucian Nagy cu trupa “Triolectric” şi somelierul Bogdan Meica. Programul este organizat de către ICR Londra în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Danemarcei şi Republica Islanda şi Consulatul Onorific al României la Reykjavik, cu sprijinul Oficiului Naţional de Turism al României, TVR Internaţional, Companiei DAVINO şi MediaPro.

sursă foto:farm6.staticflickr.com