“Țigane, nu uita – Timișoara nu-i a ta!” – mesaj strigat de participanții marșului împotriva clanurilor interlope de rromi, organizat de Noua Dreaptă

- Advertisement -
“Nu vrem clanuri țigănești în orașe romanești”, “Nu vrem să fim o naţie de sclavi”, “Ni suntem români, aici pe veci stăpâni” şi “Afară, afară cu javrele din ţară” au fost câteva din sloganele strigate de cei ce au mărşăluit împotriva abuzurilor clanurilor interlope de rromi din oraş. Abuzuri ce constau în violenţe stradale extreme, retrocedări ilegale a multor clădiri istorice din centrul oraşului, retrocedări de instituţii de stat precum spitalul de oncologie, şi parte a spitalului de copii, precum şi atacuri asupra proprietarilor anumitor clădiri.

Clanurile vizate sunt cele ale famililor Cârpaci, Stancu şi Covaci. Clanuri ce au pus mâna ce cele mai valoroase clădiri istorice din oraş şi cer sume exorbitante spitalelor sau instituţilor publice de  folosi aceste clădiri. Interlopul Sorin Udrea fiind chiar numit “stăpânul oraşului”

„Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara rămâne fără una din clădiri, clanul Cârpaci refuză să mai găzduiască principala unitate sanitară pentru minori din vestul României. Copiii bolnavi (inclusiv de TBC) vor fi înghesuiţi în corpurile de clădire care nu au fost retrocedate.” – sursa Evenimentul Zilei

Marşul a început ieri , Sâmbătă 5 octombrie, în Piaţa Traian, pentru ca mai apoi, manifestanţii să străbată Bulevardul Revoluţiei de la 1989 şi să ajungă pe strada Mihai Eminescu. În capătul străzii aceştia s-au oprit în zona centrală la statuia Mihai Eminescu de lângă Catedrala Mitropolitană Ortodoxă unde, pe rând, liderii mişcării Noua Dreaptă au transmis mesaje timişorenilor.

“Cum suportaţi să plătiţi chirie într-un spital, unde aveţi bolnavii voştri, ţiganilor? Cum puteţi să suportaţi ca o ţigancă să vă scoată bolnavii de pe paturile de spital? – una din întrebările adresate de liderii mişcării Noua Dreaptă Timişorenilor. “Da, sunt puţin rasist în limita în care îmi doresc ca în ţara mea să fie ordine, ca majoritatea să aibă măcar atâtea drepturi ca şi minoritatea. Nici un ţigan implicat în toate aceste retrocedări din Timişoara nu a fost tras la răspundere!”

Scopul mişcarii Noua Dreaptă este să dea un curaj cât mai mare timişorenilor să iasă în stradă pentru aceste probleme împotriva cărora instituţiile publice nu iau nici o acţiune. Marşul a avut loc pentru al 5-lea an consecutive, şi va mai avea loc până destul de mulţi oameni vor fi o voce destul de puternică încât să se facă ceva benefic împotriva influenţei clanurilor de rromi în oraş.

Organizaţia Noua Dreaptă se denumeşte ca o mişcare, nu un partid politic şi spun că duc o luptă permanentă de trezire a conștiințelor și de avertizare asupra pericolelor care amenință Neamul Românesc. Naţionalismul mişcării se întemeiază pe credinţa în Dumnezeu, iubirea de Neam, devoţiunea pentru Patrie şi respectul faţă de Tradiţie. Simbolul Noii Drepte este Crucea maramureşeană, cunoscută în Europa şi sub numele de Crucea Celtică, unul dintre cele mai vechi şi raspândite simboluri creştine, prezent în mii de biserici şi în simbolistica populară a fiecarei naţiuni europene. Această organizaţie există în România de 13 ani.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img