Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţeta zilei – Tort cu cocos şi ciocolată albă

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

INGREDIENTE:

Blat

6 ouă

200 g zahăr

200 g faină

1 lingura nucă de cocos

1 linguriţă praf de copt

3 linguri lapte

3 linguri ulei

1-2 linguri nucă de cocos

Crema:

2 budinci cocos

2 pachete margarină (Rama, Unirea)

600 ml lapte

10 linguri zahăr

Glazura

200 g ciocolată albă

100 ml frişcă lichidă

Sirop

1 cana apă

4 linguri zahăr

1/2 sticluţa esenţa de rom

Pentru decor.1-2 linguri nucă de cocos

Mod de preparare:

Albuşurile se bat bine cu un praf de sare, apoi se adăugă treptat zahărul, gălbenuşurile unul câte unul, laptele şi uleiul. Faină amestecată cu praful de copt se adăugă în ploaie şi se amestecă uşor cu un tel, la sfârşit se încorporează şi nuca de cocos. Se coace în cuptorul preâncălzit la 175 de grade.

Budinca se prepară cu cei 600 de ml de lapte şi cele 10 linguri de zahăr şi se lasă la răcit. Margarina se spumează, iar apoi se adăugă budinca răcită.

Siropul se fierbe până se topeşte zahărul ,iar la final se adăugă esenţa de rom.

Glazura: Ciocolata se taie bucăţele şi se pune într-un castron deasupra unei băi de aburi, se adăugă frişca lichidă şi se lasă să se înmoaie, fără ai permite să fiarbă. Se ia de pe foc şi se amestecă până la omogenizare.

Asamblare: Blatul se taie în două se însiropează, se adăugă jumătate de cremă, se pune cea de-a doua foaie şi se îmbracă în crema rămasă, lăsând însă câteva linguri pentru ornat. Marginile se tapetează cu nucă de cocos, iar deasupra se toarnă glazura de ciocolată se ornează cu cremă rămasă, după bunul plac. Se lasă la frigider câteva ore.

Vă doresc

Poftă Bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare