Robu anunţă revenirea la „ALB-VIOLET”! ACS Poli are PALMARESUL vechii echipe Politehnica Timişoara

- Advertisement -

ACS Poli Timişoara ar putea evolua din toamnă în alb-violet, culorile tradiţionale ale Politehnicii Timişoara – echipa care a pornit la drum în urmă cu aproape un secol. Primarul Nicolae Robu a anunţat miercuri după-masă, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat noile „achiziţii” făcut de clubul bănăţean – Ioan Timofte şi Dan Alexa, pe posturile de preşedinte de club, respectiv antrenor principal – că ACS Poli Timişoara este noua deţinătoare a palmaresului şi drepturilor conexe acestuia, conform unor documente pe care le-a prezentat jurnaliştilor prezenţi.

„Este un moment potrivit să anunţăm rezolvarea unei probleme care ne frământă de foarte mult timp. Am un document din partea Asociaţiei Fotbal Club Politehnica Timişoara din care vă citesc selectiv: în urma analizării cedării, cu titlu gratuit, a palmaresului AFC Politehnica către ACS Poli Timişoara, având în vedere că AFC Politehnica Timişoara este proprietara palmaresului echipei istorice Politehnica Timişoara deoarece, 

1. este continuatoarea entităţii fotbalistice înfiinţată de facto în 1920 şi de jure în 1921 pe lângă Şcoala Politehnică Timişoara (…)

2. este proprietara palmaresului, cum rezultă şi din adresa Federaţiei Române de Fotbal din 2007, iar palmaresul e un bun mobil, incorporal, fără valoarea contabilă, raportat la faptul că singura echipă din Timişoara ce evoluează în fotbalul de performanţă începând din 2013, în Liga I, este ACS Poli Timişoara, (…) în conformitate cu prevederile legii 69/2000, respectiv OUG 26 din 2000, membri asociaţi prezenţi în unanimitate emit prezenta hotărâre: art.1 AFC Politehnica transmite cu titlu gratuit palmaresul istoric către Asociaţia Clubul Sportiv Poli Timişoara”, a explicat Robu.

Federaia Română de Fotbal a emis şi ea, la rândul ei un document prin care recunoaşte ACS Poli ca fiind continuatoarea de drept a vechii echipe Politehnica Timişoara. „Vă comunicăm, conform hotărârii numărul 21 din 22.02.2006 a Curţii de Arbitraj pentru fotbal a Federaţiei Române de Fotbal din dosarul numărul 21/J/2006, că palmaresul şi drepturile conexe referitoare la simbolurile Asociaţiei Sportive Fotbal Club Politehnica Timişoara vă aparţin. Acest document este transferat către ACS Poli Timişoara Există documentul omolog al ACS Poli Timişoara prin care noi şi rectorul Politehnicii Timişoara semnăm pentru acest bun mobil, cu drepturile conexe”, a precizat Nicolae Robu.

„Am vrea ca de acum înainte să se simtă şi pe teren şi în toate segmentele clubului, apăsarea a tot ceea ce înaintaşii noştri au reuşit să facă din 1920 încoace, în fotbal. Sper ca acum că şi juridic lucrurile sunt clarificate, că acest club e continuatorul drepturilor istorice, sper ca motivarea tuturor să fie şi mai puternică. Nu trebuie să uităm că fenomenul Politehnica Timişoara s-a născut în interiorul Şcoalii Politehnice prin implicarea primului rector al acesteia”, a mai spus Robu.

Echipa va relua, cel mai probabil, din toamnă clasica coloristică a echipamentului, evoluând din nou „în culorile noastre tradiţionale, alb-violet. Nu există pericolul ca datoriile lui Marian Iancu să se transfere, pentru că acestea aparţin societăţii lui Iancu. Către noi s-a transferat doar palmaresul, care este al AFC condusă de profesorul Boiţ, care a semnat acest bun mobil către ACS Poli Timişoara” a conchis Robu.

Deocamdată nu s-a stabilit dacă echipa va păstra „ACS” în componenţa numelui din viitorul sezon şi nici dacă va reveni la „Politehnica” sau va rămâne doar „Poli”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Retrogradata in Liga a III-a, Poli Timisoara este ”predata” de Nicolae Robu

Ajunsă în Liga a III-a și intrată în insolvență,...

Poli vrea puncte pe terenul liderului Ligii 2, Sportul Snagov. Rachita: Le stiu slabiciunile

Ocupanta ultimului loc în clasamentul Ligii 2, Poli Timișoara...

Poli Timisoara: sase meciuri amicale programate inainte de reluarea sezonului

Clubul de fotbal Poli Timișoara are programate șase jocuri...

Poli Timisoara isi pastreaza antrenorul ”demis” si scumpeste pretul biletelor pentru meciul cu ASU

Divizionara secundă de fotbal, Poli Timișoara, a anunțat, astăzi,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare