Robu din nou activ pe pagina personală de facebook, oferă lămuriri cu privire la festivalul de la Gărâna!

0
999

Robu activ pe pagina personală de facebook, oferind lamuriri cu privire la festivalul de la Gărâna -” VREAU SĂ ORGANIZĂM UN FESTIVAL DE JAZZ DE MARE ANVERGURĂ ÎN TIMIŞOARA„.

Vă redăm mesajul în totalitate:

„Dragi prieteni,

Hai să lămurim lucrurile cu festivalul de la Gărâna. Și să o luăm pe puncte.
1. Eu, ca iubitor de muzică, în general -inclusiv fost practicant: în liceu şi studenţie am avut o trupă rock, în care eu am fost chitarist, vocalist secund şi lider- apreciez orice eveniment muzical, oriunde ar avea el loc pe mapamond şi îi apreciez în mod deosebit pe cei ce iniţiază şi organizează evenimente muzicale.
2. Despre Festivalul de jazz de la Gărâna în sine am auzit doar lucruri frumoase, inclusiv că la el au participat muzicieni de marcă. Deci, nu am nimic împotriva Festivalului de la Gărâna şi, cu atât mai mult, nu am nimic împotriva jazz-ului; dimpotrivă, chiar îmi place.
3. Ca gestionar al banilor timişorenilor, eu am o problemă de principiu: NU POT DA BANII TIMIŞORENILOR PT. EVENIMENTE DIN AFARA TIMIŞOAREI, când n-am destui să susţin o agendă culturală suficient de bogată a Timişoarei aici, în Timişoara, la îndemâna timişorenilor şi care să fie punctată în competiţia pentru titlul de capitală culturală europeană în 2021. NIMENI NU NE DĂ PUNCTE ÎN ACEASTĂ COMPETIŢIE PENTRU CE SE ÎNTÂMPLĂ LA GĂRÂNA SAU ÎN ALTĂ PARTE, PUNCTELE LE PRIMIM PENTRU CE FACEM ÎN TIMIŞOARA!
4. Iată de ce VREAU SĂ ORGANIZĂM UN FESTIVAL DE JAZZ DE MARE ANVERGURĂ ÎN TIMIŞOARA, unul care să facă din Timişoara o adevărată CAPITALĂ A JAZZ-ULUI, cel puţin euroregională şi naţională, unul la care să participe mult mai mulți timișoreni, dar și iubitori de jazz din toată țara, din Ungaria, Slovacia, Serbia, Croația, Slovenia, Muntenegru, Austria etc., iubitori care să fie implicit turişti ai Timişoarei şi clienţi ai hotelurilor, restaurantelor şi celorlalte unităţi comerciale ale Timişoarei, nu ale altora.
4. N-am avut nicio clipă şi nu am intenţia de a reduce bugetul pentru cultură. Dimpotrivă: BUGETUL PENTRU CULTURĂ DIN 2013 VA FI MAI MARE DECÂT CEL DIN 2012! Recent, am decis subvenționarea totală a chiriei pe spațiu a Uniunii Scriitorilor şi a tuturor cheltuielilor în afară de cele de personal ale Revistei Orizont.
5. Suma pe care o vom aloca pentru Festivalul de Jazz de la Timişoara va fi sensibil mai mare decât cea care s-a alocat până acum şi s-a solicitat şi în continuare pentru Festivalul de la Gărâna.
6. Deci, dragi artişti şi iubitori de artă -în particular de jazz- din Timişoara, n-aveţi motive să fiţi trişti şi, în niciun caz, să-mi fiţi potrivnici. Eu vă aştept cu drag să dăm viaţă ÎMPREUNĂ Festivalului de Jazz al Timişoarei. Pe lângă Festivalul de la Gărâna -care ar trebui, după atâţia ani, să se poată susţine exclusiv din fonduri private- sau în locul lui, cum o fi să fie!”

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.