12.9 C
Timișoara
vineri,26,februarie,2021
Acasă Stiri Robu, nemulţumiri legate de noul stadion şi sala polivalentă: "Sper ca relaţiile...

Robu, nemulţumiri legate de noul stadion şi sala polivalentă: „Sper ca relaţiile de colaborare (…) să nu fie alterate de politicianisme ieftine”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunță clar și răspicat: nu este de acord cu construirea unei săli polivalente lângă Giroc și nici cu demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”. Edilul timişorean face apel la fair-play din parte conducerii pesediste a CJ Timiş şi spune că deciziile privind proiectele majore trebuie luate în interesul cetăţenilor, nu în scopul de a câştiga capital electoral.

„Trebuie să spun că am găsit deschidere şi la domnul Dobra şi sper ca relaţiile de colaborare de până acum să nu fie alterate de politicianisme ieftine. E un pleonasm probabil să spun aşa, dar întăresc ideea. Noi avem pe lista sinteză la Compania Națională de Investiții trei obiective: un nou stadion, un bazin olimpic şi o sală polivalentă de 16.000 de locuri. Eu am făcut toate demersurile ca aceste obiective să ajungă pe lista CNI, toate sunt înscrise acolo, dar vreau să fie limpede, tipul de demersuri pe care le-am făcut este asemănător cu demersurile pentru centura Timişoarei. Nici centura Timişoarei şi nici aceste obiective nu le realizează nici primăria şi nici CJ Timiş. (…) Citesc, că nu am avut nicio discuţie pe tema aceasta, că se fac demersuri pentru amplasarea sălii polivalente undeva între Giroc şi Timişoara. Oraşul acesta nu se dezvoltă haotic. Noi avem un Master Plan şi tot ce se întâmplă trebuie să respecte acest Master Plan. (…) Sala polivalentă pe care eu am propus-o încă din 2012 (…) trebuie făcută în acel campus sportiv al Timişoarei. Nu o face nici primăria, deci să lăsăm orgoliile, nu o face nici Consiliul Judeţean Timiş deci să lase orgoliul şi consiliul judeţean, o face CNI”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul a comentat şi pe marginea intenţiei CJ Timiş de a demola Stadionul „Dan Păltinişanu”, explicând că ideea nu i se pare una deloc bună. Robu spune că arena sportivă trebuie valorificată ani buni de aici înainte, ba chiar îmbunătăţită prin crearea unei piste de atletism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Comentarii recente