Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
vocea timisului

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Publicitate Vocea Timisului

Din aceeași categorie

Robu, atac dur la un ziar bucureştean: „oare au vreo legătură cu ceea ce se cheamă jurnalism?”

Robu, atac dur la un ziar bucureştean: "oare au vreo legătură cu ceea ce se cheamă jurnalism?" 1

Primarul Timişoarei a reacţionat vehement la un material apărut duminică în Libertatea, referitor la faptul că edilul timişorean i-ar fi propus Brighitei Sfăt să fie imaginea Timişoarei în lupta pentru obţinerea statutului de Capitală Europeană a Culturii în 2021, acuzându-i pe bucureşteni, pe bună dreptate, şi pe cei care au preluat această ştire, de lipsă totală de profesionalism.

 

Portalul ziarului bucureştean Libertatea a dezvăluit duminică dimineaţă o ştire, în exclusivitate, în mare eroare. Jurnaliştii bucureşteni încearcă, se pare, să denigreze imaginea Timişoarei, ca oraş al României, sau cel puţin cam asta ar fi concluzia ce poate fi trasă după evenimentele ce au avut loc pe parcursul ultimei zile a acestei săptămâni.

„EXLUSIV! O fostă puşcăriaşă, imaginea Timişoarei!?” era titlul apărut duminică în jurul orei 00:00 pe portalul libertatea.ro. Ştirea a fost, binenţeles, preluată de majoritatea presei „centrale”, fără ca nimeni să verifice într-un fel sau altul dacă conţinutul materialului este adevărat. În interiorul acestuia se specifica clar şi răspicat că municipalitatea de pe Bega ar fi „angajat-o” pe Brighite Sfăt pe post de „imagine” a Timişoarei în vederea obţinerii statutului de Capitală Europeană a Culturii în 2020, nefiind omise, între alte caracterizări aduse fostului model, faptul că duduia a făcut cândva şi detenţie, a pozat nud în reviste pentru bărbaţi, etc.

Duminică seara, în jurul ore 19:00, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a replicat dur, pe Facebook, acesta fiind cunoscut ca un utilizator frecvent al acestei reţele de socializare, mai ales că la acea oră, duminică fiind, nu va putea ţine o conferinţă în care să poată avea un drept la replică. Postarea acestuia v-o redăm în totalitate:

„Am luat la cunoştinţă cu indignare că publicaţia „Libertatea” – o publicaţie deja de mult consacrată ca penibilă – a anunţat că eu i-aş fi propus doamnei Brigitte Sfăt să fie imaginea Timişoarei în cursa pentru obţinerea statutului de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Indignarea mi-a fost şi mai mare când am constatat că o mulţime de ziare şi posturi de televiziune, fără a verifica aberaţiile scrise în Libertatea, au preluat ştirea, ba mai mult, au organizat chiar dezbateri pe acest subiect. Mă întreb: oare cei ce s-au dedat la aşa ceva, au vreo legătură cu ceea ce se cheamă jurnalism, au în caracterul lor o minimă morală? Certamente, nu!
O spun răspicat: nici eu şi nici altcineva cu vreo legătură cu municipalitatea Timişoarei nu am propus nici doamnei Brigitte Sfăt – care, de altfel, a şi negat, civilizat, ştirea şi căreia, prin urmare, noi nu avem nimic să-i reproşăm – şi nici altcuiva să fie imaginea Timişoarei. Şi nici nu vom propune! Timişoara nu are nevoie de persoane care să-i fie imagine! Imaginea Timişoarei este Timişoara însăşi!
Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu
Primarul Timişoarei” a replicat Robu pe Facebook.

Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore