Romică Buia, cândva ovaţionat de peste 30.000 de voci: „Stadionul gol e cel mai urât loc în Timişoara”

0
1095

Fost idol în alb-violet, Romulus Buia, a fost, alături de echipa în staff-ul căreia se află, la Timişoara, pentru partida ACS Poli Timişoara – FC Maramureş, de pe arena Dan Păltinişanu. Fost căpitan la Poli Timişoara în era AEK, Buia s-a arătat dezamăgit de actuala „audienţă” din tribunele Marelui Oval bănăţean.

Revenit pe Bega în calitate de director sportiv al FC Maramureş Universitar Baia Mare, Romulus Buia, fost component al team-ului alb-violet în perioada „Poli AEK”, a făcut o scurtă radiografie a partidei de sâmbătă, dar şi câteva comentarii referitoare la asistenţa extrem de redusă din tribunele stadionului Dan Păltinişanu.

Buia nu s-a ferit, asemeni antrenorului echipei sale Ioan Tătran, să acuze maniera de arbitraj a centralului partidei – Marius Omuţ – din Oradea. „Nu ştiu dacă deciziile arbitrului au fost cele mai corecte, în prima repriză se putea acorda, sau nu, cartonaşul roşu, însă asta este doar la latitudinea arbitrului. Per total, băieţii, au făcut un meci bun, păcat că nu a picat şi golul, cred că meritam un egal” a spus Buia pentru www.voceatimisului.ro.

Cea mai mare dezamăgire a fostului idol al tribunelor stadionului dan Păltinişanu este egată tocmai de acestea – tribunele stadionului – care sunt aproape goale, la partida dintre ACS Poli şi FC Maramureş, pe scaunele violete ale arenei luând loc doar câteva sute de suporteri, în vreme ce, acum zece ani, în perioada în care Buia evolua pentru Poli AEK, stadionul părea neîncăpător, în tribunele stadionului înghesuidu-se circa 30.000 de suflete aproape la fiecare meci. „Stadionul e cel mai urât loc posibil în Timişoara în aceste condiţii, însă este opţiunea suporterilor să-şi facă sau nu simţită prezenţa, din păcate pe mine mă dezamăgeşte ceea ce văd în tribune, e dezolant!” a explicat Romică Buia.

Referitor la ultima sa vizită pe Dan Păltinişanu, cea din sezonul trecut, când a revenit pe stadionul celor de la Poli în postura de antrenor advers, iar acum în cea de director sportiv, Buia, acesta a declarat că a fost decizia conducerii clubului, ca el să fie trecut „la costum” şi nu în treningul de tehnician. „A fost decizia conducerii să rămân pe alt post în club, dar nu sunt supărat. Sunt în cadrul echipei, alături de băieţi, iar cel mai important este să ne salvăm de la retrogradare la finalul sezonului, nu contează cine este antrenor, important este să ne îndeplinim obiectivul” a conchis Buia.
sursa foto: emaramures.ro

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.