S-a găsit SOLUȚIA! Parcare URIAȘĂ, cu peste 1.000 de locuri, chiar lângă Centrul Istoric al Timișoarei. Vezi cum e posibil

- Advertisement -

Primăria Timișoara pare că a găsit soluția pentru ”găzduirea” mașinilor locuitorilor Centrului Istoric al capitalei Banatului, care va deveni pietonal în întregime odată cu finalizarea lucrărilor. Municipalitatea pare că a ajuns la un ”numitor comun” cu Universitatea de Vest și vor face un schimb, astfel încât Primăria ar urma să construiască o parcare de peste 1.000 de locuri pe strada Oituz, pe locația unde se află fosta Popotă, clădire care aparține acum Universității de Vest.

”Primăria este interesată de Popota de la intersecția străzilor Popa Șapcă și Oituz, clărire care se află în proprietatea Universității de Vest. Acea clădire este într-o stare precară, este nefolosită, iar eu consider că ar putea fi în interesul Timișoarei și al Universității de Vest să facem un schimb între acea clădire, pe care Primăria să o preia și să realizeze acolo o parcare supraterană care poate fi cu zece etaje, adică poate avea peste 1.000 de locuri, și UVT care ar primi Primăria Veche sau o parte din această clădire la schimb”, a recunoscut Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Procedurile legale pentru ca acest schimb să devină unul valid constă în evaluarea ambelor imobile de către specialiști, iar în funcți de rezultatul acestora, Primăria Timișoara poate ceda o porțiune din imobilul situat în Piața Libertății sau chiar toată clădirea. ”Noi ne arătăm disponibilitatea de a ceda, parțial sau total, Primăria Veche. Asta în funcție de ce rezultă din evaluarile celor două proprietăți”, a explicat întâiul gospodar al urbei de pe Bega.

Așteptăm continuarea acestor negocieri, cu atât mai interesați fiind de ceea ce urmează cu cât municipalitatea nu a alocat din bugetul propriu pe anul 2015 niciun leu pentru construcția unui astfel de obiectiv, în condițiile în care se știa că este urgentă construirea cel puțin a unei parcări mari în zona centrală a orașului, odată cu transformarea Centrului Istoric al Timișoarei în zonă pietonală.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Şoferii care parchează în zonele rezidențiale şi nu au abonament, scapă de amenzi până în 22 aprilie!

Veşti bune pentru şoferii timişoreni! Serviciul Public pentru Administrarea...

Concursu de soluții pentru noile fațade ale sediului Universității de Vest

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță că...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă...

Timisoara gazduieste a patra editie a Campionatului National de Ciclism in Tandem

Cu ocazia zilei mondiale a mobilității persoanelor cu deficiențe...

Carte de condoleante in memoria lui Chester Williams, deschisa la UVT pana vineri

Universitatea de Vest din Timișoara prețuiește și onorează mereu...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img