AcasăStiriAdministratieS-a găsit SOLUȚIA! Parcare URIAȘĂ, cu peste 1.000 de locuri, chiar lângă...

S-a găsit SOLUȚIA! Parcare URIAȘĂ, cu peste 1.000 de locuri, chiar lângă Centrul Istoric al Timișoarei. Vezi cum e posibil

Primăria Timișoara pare că a găsit soluția pentru ”găzduirea” mașinilor locuitorilor Centrului Istoric al capitalei Banatului, care va deveni pietonal în întregime odată cu finalizarea lucrărilor. Municipalitatea pare că a ajuns la un ”numitor comun” cu Universitatea de Vest și vor face un schimb, astfel încât Primăria ar urma să construiască o parcare de peste 1.000 de locuri pe strada Oituz, pe locația unde se află fosta Popotă, clădire care aparține acum Universității de Vest.

”Primăria este interesată de Popota de la intersecția străzilor Popa Șapcă și Oituz, clărire care se află în proprietatea Universității de Vest. Acea clădire este într-o stare precară, este nefolosită, iar eu consider că ar putea fi în interesul Timișoarei și al Universității de Vest să facem un schimb între acea clădire, pe care Primăria să o preia și să realizeze acolo o parcare supraterană care poate fi cu zece etaje, adică poate avea peste 1.000 de locuri, și UVT care ar primi Primăria Veche sau o parte din această clădire la schimb”, a recunoscut Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Procedurile legale pentru ca acest schimb să devină unul valid constă în evaluarea ambelor imobile de către specialiști, iar în funcți de rezultatul acestora, Primăria Timișoara poate ceda o porțiune din imobilul situat în Piața Libertății sau chiar toată clădirea. ”Noi ne arătăm disponibilitatea de a ceda, parțial sau total, Primăria Veche. Asta în funcție de ce rezultă din evaluarile celor două proprietăți”, a explicat întâiul gospodar al urbei de pe Bega.

Așteptăm continuarea acestor negocieri, cu atât mai interesați fiind de ceea ce urmează cu cât municipalitatea nu a alocat din bugetul propriu pe anul 2015 niciun leu pentru construcția unui astfel de obiectiv, în condițiile în care se știa că este urgentă construirea cel puțin a unei parcări mari în zona centrală a orașului, odată cu transformarea Centrului Istoric al Timișoarei în zonă pietonală.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente