Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEveniment”Dragobetele” se sărbătorește la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

”Dragobetele” se sărbătorește la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sâmbătă, 21 februarie 2015, începând cu ora 11:00, în incinta Muzeului Satului Bănăţean din Timișoara va avea loc evenimentul intitulat ”Sărbătorile primăverii – Dragobetele”. Manifestarea, inițiată și coordonată de dr. etnolog Maria Mândroane se va desfășura în colaborare cu Grupul de dansatoare ”Senioarele”, de la Asociaţia Seniorilor din Timişoara.

În cadrul evenimentului se va vorbi despre ”Dragobete” – sărbătoarea românească a dragostei (zi care se serbătorește pe data de 24 februarie a fiecărui an), iar participanții la eveniment vor putea asculta cântece și vor putea vedea dansuri ale ”Senioarelor”.

”Acest gen de masă rotundă și comunicare este deschis publicului larg, copiilor și tinerilor, iar scopul evenimentului este o mai bună cunoaștere a tradițiilor și se axează pe ideea de continuitate a acestora prin transmiterea de la generație la generație”, ne-a comunicat Branco Ilin, purtătorul de cuvânt al Muzeului Satului Bănățean.

În întâmpinarea primăverii, în cadrul aceluiași eveniment va fi prezentată o expoziţie de mărţişoare ale doamnelor din Asociaţia Seniorilor din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Loredana, Subcarpați și Damian Drăghici vin la prima ediție a Parcului Primăverii!

Consiliul Județean Timiș pregătește Parcul Primăverii, eveniment de anvergură conceput pentru a fi cel...

Program de sărbătoare în cel de-al treilea weekend al Parcului Crăciunului!

Cel mai așteptat moment al acestui sfârșit de săptămână, în Timișoara, este concertul artistei...