Muzeul-satului-banatean-Timisoara

Sâmbătă, 21 februarie 2015, începând cu ora 11:00, în incinta Muzeului Satului Bănăţean din Timișoara va avea loc evenimentul intitulat ”Sărbătorile primăverii – Dragobetele”. Manifestarea, inițiată și coordonată de dr. etnolog Maria Mândroane se va desfășura în colaborare cu Grupul de dansatoare ”Senioarele”, de la Asociaţia Seniorilor din Timişoara.

În cadrul evenimentului se va vorbi despre ”Dragobete” – sărbătoarea românească a dragostei (zi care se serbătorește pe data de 24 februarie a fiecărui an), iar participanții la eveniment vor putea asculta cântece și vor putea vedea dansuri ale ”Senioarelor”.

”Acest gen de masă rotundă și comunicare este deschis publicului larg, copiilor și tinerilor, iar scopul evenimentului este o mai bună cunoaștere a tradițiilor și se axează pe ideea de continuitate a acestora prin transmiterea de la generație la generație”, ne-a comunicat Branco Ilin, purtătorul de cuvânt al Muzeului Satului Bănățean.

În întâmpinarea primăverii, în cadrul aceluiași eveniment va fi prezentată o expoziţie de mărţişoare ale doamnelor din Asociaţia Seniorilor din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here