Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieUnitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Municipal din Timișoara se extinde...

Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Municipal din Timișoara se extinde și se modernizează

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă din Timişoara, mai cunoscut ca și ”Clinicile Noi”, situat pe strada Gh. Dima nr.5, va beneficia de recondiționarea și extinderea Unității de Primire Urgențe, lucrări ce vor fi suportate din veniturile Primăriei capitalei Banatului. Acestea vor fi executate de firma SC Alex-Dia Construct SRL și se ridică la valoarea de 2.965.505,15 lei (fara TVA), conform contractului nr. 18 semnat între municipalitate și constructor pe data de 2 februarie 2015.

Durata de execuție a lucrărilor se întinde pe 11 luni, finalizarea acestora fiind programată în luna ianuarie a anului 2016. În clădirea din zona centrală a Timișoarei funcționează principalele secții ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență. La parterul clădirii principale a spitalului funcționează și Unitatea de Primire Urgențe, care prezintă mai multe disfuncționalități: accesul principal al spitalului coincide cu sala de așteptare și spațiul de primire/triaj a pacienților, funcționează în spații dezvoltate lateral față de intrarea principală, fără a exista o comunicare firească între acestea.

Pentru realizarea obiectivului se propune dezvoltarea unui corp de clădire format din parter, în curtea actuala, precum și amenajarea și reconfigurarea spațiilor existente. Alimentarea pentru instalațiile necesare se va face de la racordul existent al întregii clădiri.

Prin intervenția propusă, Primăria dorește realizarea unui compartiment UPU conform Ordinului 1706 din 2.10.2007 rezolvându-se astfel disfuncționalițăți de genul celor menționate mai sus, separarea accesului spitalului de spațiul de primire/triaj al UPU și realizarea unei comunicări ”uscate” cu radiologia.

Capacitarea UPU va fi mărită la 14 paturi, în cazul necesităților speciale unitatea putând fi suplimentată cu alte 8 paturi.

Regimul de înălțime propus este o construcție ăe un singur nivel – parter (structura de rezistență fiind asigurată de cadre metalice cu închideri tip sandwich). Suprafața corpului existent al UPU, care urmeză să fie reconfigurat este de 175 mp, în timp ce suprafața noii Unități de Primire Urgențe va fi de 628 mp, ceea ce înseamnă că suprafața construită nouă va avea 453 mp.

Lucrările se vor executa în condițiile asigurării funcționalității continue a secției UPU actuale, ce nu poate fi întreruptă, întrucât este un obiectiv de importanță majoră în activitatea spitalului. Relocarea provizorie a secției UPU este practic imposibilă, fapt ce generează o abordare atentă a subiectului. Astfel s-a propus ca intervenția asupra obiectivului să se realizeze în mai multe etape:
– se va modifica circuitul de acces pentru ambulanțe până la secția UPU;
– realizarea construcției nou propuse până în axul D, finisarea și amenajarea spațiilor în vederea relocării și desfășurării activității secției UPU;
– mutarea activității secției UPU în corpul nou creat, continuarea lucrărilor de construcții între axele D-H și amenajarea și reconfigurarea spațiilor din clădirea existentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare