Primarul Nicolae Robu pune în ”practică” avertizările date fabricilor care poluează aerul din Timișoara

- Advertisement -

Nicolae Robu a povestit zilele trecute că, într-o noapte, se plimba prin parcul din aporpierea blocului în care locuiește și a simțit un miros insuportabil, motiv pentru care s-a urcat în mașină și a pornit ”pe urma” acestuia, alături de seful Direcției de Mediu din carul Primăriei Timișoara, dar și cu inspectorii de la Garda de Mediu. Concluzia clară a autorităților a fost că poluarea olfactivă provine de la compania Azur, situată pe Calea Stan Vidrighin.

Acum, pentru a demonstra că avertismentul său nu a fost doar de ”ochii lumii”, Robu a trimis o solicitare către Garda de Mediu, pe care a făcut-o publică. Prin intermediul documentului, primarul Timișoarei cere autorităilor să ia măsuri concrete, iar companiilor -vizate fiind în mod deosebit Azur și Continental Cauciucuri- să prezinte un plan de măsuri pe care îl vor adopta pentru stoparea poluării olfactive la nivelul orașului.

”Către,

Garda de Mediu Timiş

Având în vedere repetatele plângeri ale cetăţenilor Timişoarei privind mirosurile urâte simţite frecvent în atmosfera oraşului în diferite cartiere -Calea Lipovei, Cartierul Soarelui, Calea Buziaşului etc.-, mai ales pe timpul nopţii, vă rog, în calitatea mea de Primar al Municipiului, să faceţi uz de toate prerogativele, cunoaşterea şi logistica de care dispuneţi pentru identificarea neechivocă a poluatorilor, astfel încât să le putem cere, pe bază de probe, să ia măsuri concrete pentru stoparea acestei stări de fapt absolut inacceptabile.

Facem precizarea că vom solicita respectivilor poluatori să ne prezinte planul de măsuri sub formă de scadenţar, cu obiective reprezentând indicatori măsurabili şi termene precise, iar în cazul -pe care noi nu ni-l dorim!- în care nu o vor face, respectiv în care planul angajat nu va fi respectat, suntem ferm hotărâţi să iniţiem demersurile pentru interzicerea activităţii lor pe raza municipiului Timişoara. Ne interesează să avem investiţii industriale în oraşul nostru, pe care-l vrem cel mai puternic pol economic al euroregiunii noastre, ne interesează locurile de muncă, venituri cât mai mari la bugetul local şi la bugetele centralizate, dar, mai mult decât orice, ne interesează sănătatea timişorenilor şi confortul lor.

Cu deosebită stimă,
PRIMAR,
Prof.univ.dr.ing. Nicolae ROBU” a precizat edilul-șef în documentul trimis Gărzii de Mediu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Plantare de stejari si nuci, in parcul din Buzias, de Centenar

Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu, va...

Compania Smithfield, amendata de Garda de Mediu pentru deversarea de deseuri in Bega

Garda de Mediu a amendat compania Smithfield cu suma...

Deponeul de la Ghizela se modernizeaza. Promisiuni legate de gestionarea mirosurilor

Noi promisiuni legate de diminuarea mirosurilor de la deponeul...

VIDEO Şeful IPJ Timiş, MĂSURI urgente în cazul tinerilor agresaţi de polţişti

Reacţie promptă a conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş,...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img